Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
30 d'abril del 2020
El Govern de la Generalitat ofereix una prestació d’urgència de 200€ per a famílies vulnerables
L’ajuda es pot sol·licitar a partir d’avui i s’hi poden acollir treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació o autònoms que hagin hagut de reduir o suspendre la seva activitat
El Govern de la Generalitat destina un total de 20 milions d’euros per permetre que famílies vulnerables afectades per la crisi puguin adquirir productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Es tracta d’una ajuda que es farà en un pagament únic de 200 euros que podran sol·licitar treballadors que tinguin càrregues familiars i que es trobin sense ingressos a conseqüència de la crisi. Concretament cal que els sol·licitants acreditin que es troben afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que se’ls hagi extingit el contracte de feina o que siguin autònoms i hagin hagut de reduir o suspendre la seva activitat.

El termini per presentar les sol·licituds comença avui i restarà obert fins que s’acabi la dotació pressupostària destinada a la prestació.
Cada unitat familiar té dret a una sola prestació extraordinària per subministraments bàsics però aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació.

La persona interessada haurà de presentar la sol·licitud per internet i es preveu que cada cas es resolgui en el termini de 7 dies hàbils. Un cop atorgat l’ajut, el pagament es farà, mitjançant transferència bancària, també en un màxim de 7 dies hàbils.

Per demanar aquesta prestació cal dirigir-se al web de la Generalitat (gencat.cat) i tenir un certificat digital per poder fer els tràmits. Per resoldre dubtes es pot trucar al telèfon d’informació 012.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla