Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 d'abril del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla destinarà 40.000 euros a ajudar el comerç de la vila
La mesura forma part d’un seguit d’iniciatives per pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia del coronavirus
El ple del pròxim 27 d’abril a l’Ajuntament d’Altafulla aprovarà diferents mesures per donar resposta a les problemàtiques econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària del coronavirus. Amb la voluntat de ser el motor més immediat de la recuperació econòmica dels veïns d’Altafulla, el consistori ha previst destinar una partida pressupostària de 40.000 euros per als petits empresaris i comerciants de la vila. Es tracta d’un primer pla de xoc per reflotar aquells negocis que han hagut d’abaixar la persiana i que cal que tornin a obrir per dinamitzar l’economia local. La coalcaldessa, Alba Muntadas, en va parlar ahir a l'espai especial “Fil directe”, d’Altafulla Ràdio.

Muntadas explicava que aquesta és només una de les primeres mesures que es tiraran endavant en relació amb la crisi del coronavirus i la seva afectació entre la ciutadania d’Altafulla. Així mateix va assegurar que el consistori continua en funcionament malgrat les restriccions i que gràcies al teletreball la dinàmica de l’administració segueix en marxa. Un treball a distància que també s’aplica en les reunions de l’equip de govern o en les juntes de portaveus i també en la celebració de plens, com el que tindrà lloc el pròxim 27 d’abril. En aquest ple, a banda de les subvencions al comerç, també s’aprovarà una millora substancial dels ajuts als més vulnerables, un altre dels sectors que està patint la crisi de manera molt significativa. Ho anunciava el coalcalde, Jordi Molinera, en el mateix espai “Fil directe”.

En el mateix àmbit social, es preveu també impulsar iniciatives que aportin solucions per a aquells treballadors d’Altafulla que s’hagin quedat sense feina o que estiguin patint ERTOs a les seves empreses. Així, per exemple, s’estudia la creació de plans d’ocupació que puguin oferir una alternativa laboral aquestes persones.
En el ple del dia 27, doncs, es començaran a aprovar ja algunes d’aquestes mesures i també es tiraran endavant diferents modificacions de crèdit que, de fet, ja estaven previstes abans de l’esclat de la crisi. Tot plegat esperant que puguin sorgir noves ajudes provinents d’altres administracions i que es doni resposta a les reclamacions municipalistes sobre l’ús més flexible del romanent de tresoreria. Recordem que en el cas d’Altafulla parlem de 800.000 euros d’aquest romanent i que, a més, el consistori va saldar l’any amb dèficit zero, la qual cosa representa un avantatge important per fer front a la crisi.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades