Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2020
Els professionals de la salut d’Altafulla calmen la població davant la possibilitat de contagi dels animals
Els animals de companyia no transmetrien el coronavirus com ho fan les persones sinó per contacte, com una superfície qualsevol
La comunitat mèdica i, en especial la veterinària, vol deixar clar que no existeixen evidències científiques que els animals domèstics puguin propagar el coronavirus. Uns aclariments que sorgeixen després que s’hagin donat alguns casos de possibles contagis de gats i gossos a diferents llocs del món. Aquests possibles contagis van donar lloc també a reaccions de crueltat amb aquests animals. Per posar una mica de calma, des de la clínica veterinària Animalia, a Altafulla, la doctora Diana Baeza, explica que els animals domèstics podrien ser portadors passius de la malaltia però no transmetre-la per via aèria sinó per contacte, tot i que tampoc aquest aspecte està provat.

Baeza assegura que els gossos i els gats poden tenir una variant del coronavirus que els pot provocar problemes gastrointestinals però en cap cas respiratoris, com sí que es dona en les afeccions de la COVID-19 a les persones. Amb tot, es recomana mantenir les mesures d’higiene habituals en estar en contacte amb aquests animals, rentar-se les mans després de tocar-los i fer que hi hagi la mínima distància de seguretat amb les altres persones a l’hora de sortir a passejar-los.Per altra banda, els veterinaris recomanen aprofitar aquesta situació de confinament per estrènyer vincles amb les mascotes, jugar més amb aquestes i estar més per elles, ja que també són força susceptibles als canvis de rutines.
Diana Baeza, doctora d'Animalia
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla