Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla iniciarà aquest dijous el canvi de contenidors per adaptar-se al nou sistema de recollida de la brossa
Els contenidors antics quedaran precintats fins que es puguin extreure les cubetes subterrànies i tapar els forats, mentre els nous s’instal•laran en un lloc provisional
L’Ajuntament d’Altafulla iniciarà aquest dijous 16 d’abril el canvi de contenidors a les diferents illes del municipi per adaptar-se al nou sistema de recollida de la brossa que contempla l’acord amb el Consell Comarcal del Tarragonès. El relleu estava previst per aquest dimecres, però FFC s’ha endarrerit en les intervencions a La Riera i no ha pogut començar les d’Altafulla.

Els nous contenidors s’instal·laran en un lloc provisional fins que es puguin extreure les cubetes dels contenidors soterrats i posteriorment, tapar els forats. De moment, els que s’utilitzaven fins ara quedaran precintats a l’espera de trobar una data per executar les obres, com ha explicat la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas.

La majoria dels nous contenidors es col·locaran damunt dels antics, i els restants romandran en la nova ubicació designada pel consistori, d’acord amb els problemes que s’hi han detectat en els darrers anys i seguint les indicacions dels tècnics.

El nou sistema de recollida vol acabar amb els problemes que es generen en algunes illes de contenidors durant els moments de màxima afluència de visitants al municipi, com són la Setmana Santa o l’estiu. L’augment de la generació de residus durant aquests períodes, sumada a l’estat de deteriorament dels contenidors, genera moltes molèsties entre els veïns i veïnes. Unes molèsties que el consistori vol minimitzar amb la nova implantació.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha instat a la població a fer un bon ús dels nous equipaments, abocant els residus als seus contenidors corresponents per “evitar les imatges dels darrers temps” on les illes estaven envoltades d’escombraries, moltes de les quals s’havien de portar a la deixalleria.

L’Ajuntament d’Altafulla manté la idea de realitzar una audiència pública per explicar el projecte del nou sistema de recollida de la brossa a la ciutadania tan bon punt sigui possible. Un sistema que també inclou noves freqüències de recollida per part dels camions a partir d’aquest dijous. Els altres punts inclosos en el nou contracte com són la neteja de la via pública i la recollida del cartró i els residus orgànics dels grans productors, entraran en vigor a partir del mes de maig.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla