Notícies
Foto: Arxiu
09 d'abril del 2020
Preocupació entre els experts per l’augment de casos de violència de gènere durant el confinament
Han crescut les denúncies per aquesta qüestió tot i que el tancament a les llars també limita notablement la possibilitat de demanar ajuda
Des que es va decretar l'estat d'alarma la mitjana de denúncies setmanals per violència de gènere van augmentar de 25 a 38, segons les últimes dades amb què compta la Generalitat. Aquesta situació és vista amb preocupació pels experts i pels agents socials i responsables polítics que treballen més directament en aquesta qüestió. És el cas de la vicepresidenta de Polítiques de Gènere del Consell Comarcal del Tarragonès, l'altafullenca Marisa Méndez-Vigo. Méndez-Vigo ha assenyalat que el confinament és un factor de risc molt important. Augmenta el temps de convivència, el maltractador té a la seva víctima més a prop durant més temps i la dona, per la seva banda, no té pràcticament ocasió de marxar o demanar ajuda.

Tot i que precisament per la situació de confinament s'han incrementat els recursos per fer front a aquesta xacra social i s'han fet campanyes d'informació específiques, ara mateix no és fàcil accedir a aquestes ajudes. Per la vicepresidenta del Consell Comarcal, la restricció de la llibertat que patim actualment, s'accentua en el cas d'una dona que pateix violència i dota el maltractador d'una sensació de major impunitat.

Marisa Méndez-Vigo es mostra pessimista pel fet que l'augment de recursos o les campanyes puguin tenir una incidència real en millorar la situació de les víctimes de violència de gènere que es troben confinades amb els seus botxins.

Per altra banda espera a la finalització de l'estat d'alarma i les restriccions que se'n deriven per poder reprendre la tasca dins l'àrea de Polítiques de Gènere al Consell Comarcal. Entre d'altres, estan previstes un seguit d'accions i tallers de conscienciació a les escoles que hauran de retardar la seva aplicació.
Marisa Méndez Vigo, vicepresidenta de Polítiques de Gènere del CCT
Marisa Méndez Vigo, vicepresidenta de Polítiques de Gènere del CCT
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla