Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2020
Nova campanya preventiva d’ús del cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil
La Policia Local d’Altafulla ha posat en marxa aquest dilluns el nou dispositiu, que s’allargarà fins diumenge
L’ús del cinturó, del casc i dels sistemes de retenció infantil, torna a centrar la nova campanya de prevenció de la Policia Local d’Altafulla. La primera del 2020, que arriba, com és habitual, de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit (SCT) i Mossos d’Esquadra.

El nou dispositiu s’ha posat en marxa aquest dilluns i s’allargarà fins el diumenge, amb la voluntat de reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar correctament aquests dispositius de seguretat passiva. Fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesió de les víctimes. De fet, no portar el cinturó, els sistemes de retenció o el casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, una de les principals causes de lesions derivades dels accidents de trànsit.

Davant d’això, l’SCT considera primordial donar continuïtat a aquestes campanyes intensives per seguir conscienciant els conductors i la resta d’usuaris dels riscos i conseqüències d’aquesta acció.

En les dues campanyes impulsades l’any passat dins d’aquest àmbit de la seguretat passiva, els Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 2.916 denúncies, de les quals el 90% corresponien al cinturó de seguretat -2.638 sancions.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla