Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de gener del 2020
Els termòmetres enceten la Setmana dels Barbuts amb mínimes per sota dels 0ºC
Malgrat aquest descens de les temperatures, sobretot durant les primeres hores del matí, en les properes hores es preveuen valors moderats
Altafulla i el Baix Gaià viuran la setmana més freda de l’any. La coneguda com a Setmana dels Barbuts podria fer honor al seu nom aquests propers dies. Prové de les barbes llargues, abundoses i espesses que tenen els sants d'aquests dies: sant Hilari, el dia 13; sant Pau ermità i sant Maur, el dia 15, i sant Antoni Abat, el dia 17. També se sol allargar la setmana fins a sant Fructuós, el dia 21, i sant Vicenç, el dia 22.

Més enllà d’aquestes creences populars, però, és cert que els registres dels darrers trenta anys confirmen que el gener és el mes més fred de l’any a casa nostra.

Aquest dilluns, els termòmetres han registrat mínimes inferiors als 0ºC, tot i que per les properes hores es preveuen temperatures moderades. El fred matinal serà generalitzat arreu del territori, i, a partir d’aquest dimarts, el cel tornarà a estar més assolellat, tot i el pas transitori de nous núvols prims i la persistència dels bancs de boira en alguns punts del país.
En el cas concret d’Altafulla, segons dades facilitades per l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, la temperatura mínima registrada en les darreres 24 hores ha estat de -0,6ºC, mentre que la màxima s’ha situat en els 14,2ºC. La humitat s’ha elevat fins el 83%.

Sigui com sigui, cal anar amb compte aquests dies amb els canvis de temperatures perquè, fent cas de nou a les dites populars, diuen que ‘la setmana dels barbuts, és setmana d'esternuts’.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades