Notícies
Foto: Banc de Sang
13 de gener del 2020
El Banc de Sang clou amb èxit el primer cap de setmana de la nova edició de la Marató
La iniciativa continua fins aquest divendres 17 de gener als principals hospitals de Catalunya
La Marató de Donants de Sang continua fins aquest divendres 17 de gener als principals hospitals de Catalunya. L’objectiu és arribar a les 10.000 donacions i, de moment, l’arrencada fa que els responsables del Banc de Sang mirin amb optimisme aquesta nova edició de la iniciativa. Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha fet una valoració molt positiva de les dues primeres jornades. S’ha mostrat molt satisfeta amb la gran resposta de la ciutadania i amb la participació de les persones voluntàries que permeten desenvolupar la campanya en els diferents punts que hi ha habilitats arreu del territori català.
Durant aquests primers dos dies, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha registrat un total de 124 donacions, una tendència que Vilanova espera que es mantingui en els propers dies.

La Marató és una de les cites més importants de l’any pel Banc de Sang. L’objectiu és remuntar les reserves després d’unes festes de Nadal en què cauen un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. A hores d’ara, les reserves se situen en 6 dies, quan el nivell òptim és 10 dies. El grup més afectat és el 0-.

En aquesta ocasió, el Banc de Sang ha imprès tiretes vermelles pel braç de tots els donants amb frases boniques recollides durant les donacions, i emplaça tothom a fer-se una foto i compartir-la a les xarxes amb l’etiqueta #DonarsangMODEON.

El nou Whatsapp de la donació de sang, que s’ha rebatejat com a Whatsang, és una altra de les novetats de l’edició d’enguany. Ja té més de 2.000 converses amb les persones que s’interessen per poder-ne donar. Entre les consultes més freqüents, hi ha el temps que ha de passar per poder tornar a donar, si hi ha una campanya a prop del seu municipi, o si poden donar prenent un medicament o amb determinades malalties.
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla