Notícies
Foto: Gepec
10 de gener del 2020
L’Escola de Naturalistes del Gepec presenta una nova activitat extraescolar a la Finca Canyadell d’Altafulla
L’entitat oferirà una jornada de portes obertes el proper dimarts 14 de gener per donar-ne a conèixer els detalls, i obrir l’espai a la ciutadania
L’Escola de Naturalistes del grup ecologista Gepec enceta l’any 2020 amb nous projectes. Després de l’èxit dels centres de Cambrils, Roquetes i Tortosa, l’entitat amplia l’escola de Reus, i centra els seus esforços en la seu d’Altafulla, que amplia els seus horaris amb una nova activitat extraescolar de caire setmanal. Aquesta se celebrarà tots els dimarts de dos quarts de 6 a les 7 de la tarda, i complementarà l’oferta actual d’esplai de natura que té lloc cada segon dissabte de mes. La nova proposta va destinada a infants d’entre 5 i 11 anys.

L’entitat oferirà una jornada de portes obertes el proper dimarts 14 de gener, que servirà per donar el tret de sortida al calendari setmanal. El coordinador del Gepec, Ramon Ferré, ha explicat que ha estat l’elevada demanda de les famílies el que els ha portat a ampliar l’oferta d’activitats.

A hores d’ara ja hi ha els primers inscrits. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic escoladenaturalistes@gmail.com o del portal web gepec.cat. Les places es limiten a un màxim de catorze infants.
La matrícula té un preu de 25 euros anuals, mentre que la participació a l’activitat té un cost de 25 euros mensuals.

De fet, l’Aula de Natura de la Finca Canyadell d’Altafulla ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a aquesta nova activitat extraescolar el proper dimarts. Ara fa tot just una setmana, l’entitat ecologista va celebrar-hi una jornada de voluntariat per polir-ne els darrers detalls.

Tot i que la finca és propietat de l’Ajuntament d’Altafulla, és el Gepec qui la gestiona i qui en té la custòdia. De fet, la relació entre ambdues parts ve de lluny. Va ser a finals del 2013 quan van signar el primer acord de col·laboració, i al 2016 quan el consistori va cedir un dels mòduls d’aquest espai a l’entitat ecologista. Des d’aleshores, ambdues entitats han treballat colze a colze per posar en valor l’espai. La darrera col·laboració va tenir lloc el passat mes de novembre, quan el consistori va senyalitzar-ne els accessos, així com els camins que hi condueixen. Ramon Ferré l’ha presentat com “un espai meravellós i paradisíac, que esdevé un oasi de natura enmig de la costa”. N’ha destacat la pineda, les terrasses, els refugis per a ratpenats, el viver de plantes autòctones, i el teatre. També la metodologia pedagògica que hi desenvoluparan les dues monitores que se’n faran càrrec, basada en l’educació viva.

Una altra cita marcada en vermell en l’agenda del Gepec per aquest mes de gener és la del dia 25. Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Educació el dia 24, oferirà la I Jornada Local d’Educació. Ho farà de la mà del projecte de criança i educació en llibertat ‘La tribu del Gaià’, amb tallers, ponències, fira d’entitats, i la taula rodona ‘Des d’on eduquem?’. Les activitats tindran lloc de dos quarts de 10 del matí a les 2 del migdia.

Ramon Ferré també ha avançat la data del 29 de febrer, quan tenen programada una nova jornada de voluntariat a l’entorn del viver experimental.
Ramon Ferré, coordinador del grup GEPEC
Ramon Ferré, coordinador del grup GEPEC
Ramon Ferré, coordinador del grup GEPEC
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla