Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
20 de desembre del 2019
Ampliar l’espai d’exposició i incrementar el nombre de voluntaris, propòsits pel 2020 del Museu Etnogràfic d’Altafulla
El centre esdevindrà després de Nadal una de les opcions que podran triar els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut dins del projecte ‘Servei Comunitari’
El Museu Etnogràfic d’Altafulla serà una de les opcions que podran triar els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut d’Altafulla després de les festes de Nadal dins del projecte ‘Servei Comunitari’. Es tracta d’una iniciativa que el departament d’Ensenyament de la Generalitat ha posat en marxa aquest curs a tots els centres de secundària catalans. Al centre altafullenc, és el cap del departament de Ciències Socials, Carlos Terron, l’encarregat de gestionar una iniciativa que té per objectiu donar a conèixer i conscienciar l’alumnat de les diferents problemàtiques i realitats existents dins del seu entorn, i posar els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En el cas del Museu Etnogràfic, el projecte també servirà per posar en valor el patrimoni històric i cultural de la vila. Una de les voluntàries d’obrir les portes de l’equipament cada cap de setmana és Marga Badia, qui ha titllat la proposta de “molt interessant”. La intenció és formar aquells estudiants que hi estiguin interessats perquè posteriorment siguin ells mateixos els encarregats d’oferir una visita guiada per les instal•lacions als alumnes de les escoles del municipi. Badia únicament veu certa dificultat a l’hora de quadrar agendes, donat que la formació s’hauria d’impartir entre setmana.

Els voluntaris i els responsables del projecte es van reunir la setmana passada per valorar aquesta possibilitat de col·laboració. Una trobada en què també hi van prendre part els representants municipals per abordar una qüestió que calia tancar abans d’acabar l’any. Es tracta de la confecció d’un calendari que serveixi per difondre l’activitat del Museu. Marga Badia ha explicat que inicialment va ser una idea del també voluntari Narcís Carulla, amb qui va dissenyar una possible composició, que no ha acabat de quallar pel format en què es va presentar. Finalment, és l’Ajuntament qui se’n fa càrrec, qui també s’ha encarregat d’abastir el centre d’una pantalla i d’un projector per complementar les visites amb material audiovisual.

Ampliar l’espai d’exposició i incrementar el nombre de voluntaris són els propòsits pel 2020.
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Marga Badia, voluntària del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades