Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
03 de desembre del 2019
Els Premis Emprèn de la Diputació reconeixen l’aplicació ‘Gastrocat Experience’ de l’altafullenca Núria Barba
El treball, de la mà de Mar Alsina i Ana Siscanu, ha estat premiat amb una dotació de 1.000 euros, i rebrà assessorament tècnic durant un any
Els Premis Emprèn 2019 ja tenen guanyadors. La Diputació de Tarragona ha reconegut tretze nous projectes empresarials nascuts a la demarcació, un dels quals té el seu origen a casa nostra. La tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, és una de les impulsores de l’aplicació ‘Gastrocat Experience’, que ha estat reconeguda en aquesta edició.

Núria Barba estudia un Grau de Turisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV), i juntament amb dues de les seves companyes, Mar Alsina i Ana Siscanu, ha elaborat aquest projecte com a treball de l’assignatura Gestió Financera. L’aplicació té per objectiu apropar el turisme a la població local a través de la gastronomia amb la voluntat de compartir i intercanviar experiències. La idea és trobar amfitrions que obrin les portes de casa seva als visitants i els donin a conèixer els plats típics catalans.

La proposta s’inspira en els paradors de Cuba, així com en la filosofia que fa servir Air B&B en allotjaments. Tot i néixer a Catalunya, la intenció, segons Núria Barba, és poder estendre el nou projecte a tota Europa.

L‘aplicació ‘Gastrocat Experience’ ha estat reconeguda amb una dotació de 1.000 euros, i rebrà assessorament tècnic durant un any per part de la Diputació de Tarragona. Núria Barba i les seves dues companyes prenen el compromís de tirar endavant un projecte que va començar com un treball de classe, i que pot acabar convertint-se en una realitat que, de moment, està sent molt ben acollida.

Altres iniciatives empresarials que també han estat reconegudes són el marketplace per localitzar esdeveniments Caigo, de la Pobla de Mafumet; l'espai cerveser Twins Craft Beer, de Tarragona; el marketplace de sanitat privada Medi Admin Proyectos, de Santa Bàrbara; la plataforma d'e-commerce de producte fresc Al Mercat, de Tarragona; l'empresa de fabricació i venda de peces de roba i complements fabricats a mà Sumi, de la Secuita; l'empresa de gestió forestal Grimauet Treballs forestals, de Valls, i l'app per a usuaris i professionals dels centres residencials Keep in Touch, dels Muntells.

Els guanyadors de l’edició d’aquest 2019 han estat l'espai familiar multiaventures El Racó de l'Esquirol, d'Horta de Sant Joan, en la categoria Turisme, cultura i experiències; la iniciativa de monitorització fetal a través del cinturó Belty/Treematernity, de Tortosa, en la modalitat de Salut i esport; l'empresa de nutracèutics i suplements nutricionals per a animals de companyia Kainkun Care, de Reus, en la categoria de Tecnologia i innovació; la marca de cosmètica natural sense envàs Botànica, cosmètica conscient, de Montblanc, en l’àmbit de l’Eficiència energètica i sostenibilitat; i la cooperativa d'habitatges i locals socials La Titaranya, de Valls, en la categoria d’Economia social. Aquests han estat reconeguts amb 5.000 euros cadascun.

En una entrevista a Carrer Major, el diputat d'Ocupació i Emprenedoria a la Diputació de Tarragona, Francesc Barbero, ha parlat de la voluntat de contribuir al reconeixement i de donar visibilitat a l’esforç de les persones i les iniciatives emprenedores que sorgeixen al nostre territori.

La gala de lliurament de premis es va celebrar el passat dijous al Seminari-Centre Tarraconense, en el marc de la Jornada Connect@: Treball i Talent al Seminari de Tarragona, per donar a conèixer i posar en valor els programes que desenvolupen, en l’àmbit de l’Ocupació i l’Emprenedoria, les entitats locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès.

L'acte va ser presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada de la diputada de Recursos Humans, Sílvia Puerto, i del diputat d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació, Francesc Barbero.
Núria Barba, guardonada
Núria Barba, guardonada
Francesc Barbero, diputat d'Ocupació i Emprenedoria
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades