Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de novembre del 2019
ERC revalida la victòria en les eleccions generals del 10N a la demarcació de Tarragona
La formació s’ha imposat com a força més votada en la majoria de poblacions del Baix Gaià, a excepció de Creixell, Roda de Berà i Vespella de Gaià, on la victòria ha estat socialista
ERC ha tornat a imposar-se com a força més votada a Altafulla aquest diumenge 10N. Tot i baixar en nombre de vots, ha estat la formació que ha aconseguit més suports al municipi amb un total de 762 vots (26,7%), 120 menys que en els comicis del 28A. A nivell percentual, el descens és de poc més de 2 punts respecte els resultats del mes d’abril, quan també va imposar-se com a primera força amb un percentatge del 29,2%.

El PSC també ha repetit com a segona força, per darrera d’ERC, amb 474 vots (16,6%). Amb 415 vots (14,5%), JxCat ha passat per davant d’En Comú Podem, que n’ha aconseguit 409 (14,3%). Per darrera, s’han situat el PP, amb 212 vots (7,42%); la CUP, amb 181 (6,3%); VOX, amb 170 (6%); Cs, amb 165 (5,8%); PACMA, amb 40 (1,4%); PUM + J, amb 4 (0,1%); Recortes Cero, amb 3 (0,1%); i PCPC, PCTC, i IZQP, amb 1 vot cadascú.

El total de vots en blanc ha estat del 0,70%, i el dels vots nuls, del 0,83%.

La jornada electoral s’ha viscut amb total normalitat al municipi. Les votacions s’han desenvolupat sense incidències als tres col·legis electorals, tot i obrir portes amb llaços grocs pintats a terra a primera hora del matí. Durant tot el dia, la llar d’infants Hort de Pau ha estat custodiada per una parella de Mossos d’Esquadra, i a l’escola La Portalada i a la Sala Polivalent Teresa Manero han estat els agents de la Policia Local els encarregats de garantir un correcte funcionament.

A la majoria de poblacions del Baix Gaià, ERC també ha estat la força més votada. Únicament no s’ha imposat als municipis de Creixell, Roda de Berà i Vespella de Gaià, on la victòria ha estat socialista. En tots tres casos, però, ERC s’ha situat entre les tres forces més votades.
Quant a la participació, l’han liderat Renau i la Nou de Gaià amb un percentatge del 81,3%. L’han seguit Altafulla (77,9%), la Riera de Gaià (76,2%), Vespella de Gaià (75,8%), Salomó (75,2%), El Catllar (74,1%), Torredembarra (68,6%), la Pobla de Montornès (66,3%), Creixell (64,6%), i Roda de Berà (64%).

A la demarcació de Tarragona, ERC ha revalidat la victòria a unes eleccions generals que va aconseguir per primer cop en els darrers comicis. Els republicans han ratificat els dos diputats aconseguits el 28A, amb gairebé el 26% dels vots. Per darrere d'ERC, però amb un empat en escons, s'ha situat el PSC, que recupera el segon diputat tot i registrar menys percentatge de vot (19%). També Junts per Catalunya i En Comú Podem mantenen un escó a la demarcació i repeteixen com a tercera (13%) i quarta força (12%) a Tarragona. El gran declivi l'ha registrat Ciutadans, que passa de tercera a setena força, superat per Vox i el PP. Cap de les tres forces ha aconseguit representació per Tarragona al Congrés, com tampoc ho ha fet la CUP.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla