Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 de novembre del 2019
Fomento es compromet a implementar el nou sistema de recollida de residus a Altafulla abans de Setmana Santa
L’Ajuntament s’ha reunit amb els responsables de l’empresa adjudicatària per conèixer com serà el desplegament del nou contracte, i per tractar qüestions específiques del municipi
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha reunit amb els responsables de Fomento Construcciones y Contratas Medioambiente per conèixer de primera mà el futur desplegament al municipi de la nova adjudicació del servei de recollida d’escombraries i gestió de residus que el Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar a mitjans del passat mes d’agost.

El nou contracte contempla la renovació dels contenidors -que deixen de ser soterrats i passen a ser terrestres de nou- i de la flota de vehicles que realitzen el servei; una major freqüència de pas; i un increment de les illes que, gràcies a un sistema de gestió més modern, permetran disposar d’un major control.

La trobada amb l’empresa adjudicatària, però, ha tractat altres qüestions que afecten el municipi de manera més específica. El coalcalde i regidor de Serveis Municipals, Jordi Molinera, ha apuntat diversos aspectes com ara l’ampliació de la recollida selectiva, la possibilitat d’implementar sistemes de recollida porta a porta en alguns barris concrets de la vila, o l’estudi de la gestió d’alguns residus puntuals com ara la poda o d’aquells que generen els comerços durant la temporada d’estiu.

Molinera ha recordat que en un primer moment la seva formació es va mostrar contrària a l’aplicació d’aquest sistema de gestió de residus. Un cop aprovat, però, considera que el que ha de fer el nou equip de govern és “assumir-lo i gestionar-lo de tal manera que aporti millores en la recollida”. Més enllà de fer-se visible en tenir els carrers nets, ha insistit en “l’eficiència i la qualitat del residu”. Ha lamentat que “a dia d’avui només reciclem correctament el 38% dels nostres residus”, un percentatge que està disposat a millorar.

La previsió és que el nou sistema entri en funcionament de manera esglaonada pels volts dels mesos de febrer o març de l’any vinent .

Segons el coalcalde, Fomento ha pres el compromís de posar-lo en marxa en la seva totalitat abans de Setmana Santa.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor de Serveis
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor de Serveis
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla