Notícies
Foto: URV
30 d'octubre del 2019
La Setmana de la Ciència recupera la figura de l’altafullenc Antoni de Martí i Franquès amb una recreació teatralitzada
L’activitat tindrà lloc els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, i 15 de novembre, a partir de les 11h des del Portal del Roser de Tarragona
La Universitat Rovira i Virgili (URV) recupera la figura del científic altafullenc Antoni de Martí i Franquès amb una nova edició de la recreació teatralitzada de la seva vida i els seus descobriments. Ho fa en el marc de la celebració de la Setmana de la Ciència, de la mà de l'agència Itinere Turisme & Cultura.

S’oferiran sessions gratuïtes els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, i 15 de novembre, a partir de les 11 del matí des del Portal del Roser. El recorregut tindrà una durada aproximada d’1 hora i 45 minuts. Paral·lelament, també s’oferirà una sessió oberta el dia 16, en aquest cas adreçada al públic familiar.

La ruta ‘Antoni de Martí i Franquès. Un científic universal’ és una activitat pensada pels centres d’educació secundària i batxillerat, que dona a conèixer als participants els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i recerca, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu, passant per l'indret on tenia el laboratori al carrer Santa Anna.

Martí i Franquès va néixer a Altafulla l’any 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona, on hi tenia la casa, el laboratori i la biblioteca. Va destacar com un gran científic en les especialitats de la química, la física, la meteorologia i la botànica. La seva contribució més destacada data del 1790, quan va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, en una memòria que va llegir a l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Més de 200 anys després, encara es respecten els seus valors, amb algunes millores que han estat possibles gràcies a la major precisió dels mètodes analítics moderns.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla