Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
30 d'octubre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla s’ofereix com a municipi pilot de les noves polítiques d’habitatge de la Diputació de Tarragona
El manteniment de la platja i el futur del Centre de Dia són altres de les qüestions que ambdues institucions tenen damunt la taula
El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i Lou Arans, càrrec de confiança del nou equip de govern, s’han reunit aquest dimarts al matí amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, per tractar diverses qüestions que afecten el dia a dia del municipi. La trobada ha servit com a primera presa de contacte entre els nous governs d’ambdues institucions.

Les polítiques en matèria d’habitatge han estat un dels principals temes que s’han posat damunt la taula. El batlle ha parlat de la necessitat de fomentar noves polítiques de suport als ajuntaments per impulsar de manera conjunta plans locals d’habitatge. Una pràctica poc habitual en municipis petits, però que ambdues parts estan disposades a tirar endavant. De fet, Molinera ha animat la Diputació a emprendre aquest camí plegats, i li ha plantejat la possibilitat de convertir Altafulla en una de les poblacions on dur a terme la prova pilot.

Arran del temporal de la setmana passada, la platja ha estat una altra de les qüestions importants que s’han tractat. La voluntat d’ambdues parts és trobar l’equilibri entre fer-ne un tractament que doni resposta a l’interès turístic que genera i cuidar-la com a espai natural que és.

Un altre dels punts destacats de la trobada ha estat el futur del Centre de Dia. Per Molinera, “un dels grans projectes del mandat que ha generat molt consens no només dins del govern, sinó també en el conjunt del ple”. La voluntat és impulsar-ne la seva creació, però cal estudiar de quina manera i en quin format.

El consistori altafullenc s’ha emplaçat a una reunió més específica per abordar el projecte amb el responsable de les polítiques d’Acció Social a la Diputació, Jordi Cartanyà, i amb els Serveis Territorials d’Acció Social. La trobada més immediata, però, serà amb la diputada Eva Mata, encarregada de les àrees d’Habitatge i Medi Ambient.

Els camins rurals de l’entorn del municipi que connecten amb altres pobles del Baix Gaià, i el Casal La Violeta, han estat altres temes que s’han posat damunt la taula.

Jordi Molinera ha celebrat la predisposició de la Diputació.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla