Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
30 d'octubre del 2019
Altafulla estarà representada en l’Assemblea de Càrrecs Electes d’aquest dimecres
El coalcalde, Jordi Molinera, insiteix en la voluntat del consistori de “ser copartícip, protagonista, i prendre part en les decisions que es prenguin en el futur immediat del país”
Dimecres 30 d’octubre a les 7 de la tarda al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona és el dia, l’hora, i l’escenari que ha triat el Consell per la República per celebrar la primera reunió de l’Assemblea de Càrrecs Electes.

La trobada tindrà lloc dues setmanes després que el Tribunal Suprem fes pública la sentència del judici de l’1-O, que condemna els dirigents i líders sobiranistes empresonats a penes d’entre nou i tretze anys de presó.

Hi estan convidats els membres del Consell per la República, així com tots els càrrecs electes catalans. Es preveu que l’Ajuntament d’Altafulla compti amb una bona representació. El coalcalde, Jordi Molinera, ha insistit en la voluntat del consistori de “ser copartícip, protagonista, i prendre part en les decisions que es prenguin en el futur immediat del país”. Ha assegurat que el govern republicà i del canvi ja demostra la seva implicació des de l’Ajuntament, com a membre de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i ara aportant el seu granet de sorra en l’Assemblea d’Electes. Una Assemblea que ha titllat de “necessària per mantenir la representativitat de la voluntat popular si en algun moment la Generalitat es veu limitada en les seves funcions”.

L’expresident de la Generalitat i líder del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha demanat la “participació activa” en l'organització i el desenvolupament de l'Assemblea. L’entitat ha optat per celebrar aquesta primera trobada a Barcelona i no pas a la localitat belga de Waterloo on resideix Puigdemont amb la voluntat de concloure “un acte efectiu allunyat de l’electoralisme”.

Aquest dimarts, la justícia belga ha ajornat la vista per la tercera euroordre de l'expresident fins al 16 de desembre. La Cambra del Consell, el tribunal de primera instància al país, ha concedit l'ajornament de l'audiència que havia demanat el líder de JxCat per preparar amb més temps el cas. La defensa de l'expresident espera que un parell de setmanes després de la vista on les parts presentaran les seves al·legacions, el jutge prengui una decisió sobre la petició d'extradició d'Espanya, és a dir, poc després de Nadal.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades