Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
29 d'octubre del 2019
El Consultori Mèdic d’Altafulla posa en marxa la campanya de vacunació de la grip
Els col·lectius considerats de risc poden demanar hora al taulell informatiu del centre. Les vacunacions s’allargaran fins el 13 de desembre
El Consultori Mèdic d’Altafulla ha posat en marxa aquest dilluns la nova campanya de vacunació de la grip. Els col·lectius considerats de risc ja poden demanar hora al taulell informatiu del centre. S’inclouen dins d’aquest grup les embarassades, els malalts crònics i amb factors de risc, les persones majors de 60 anys, i els professionals sanitaris.

Els principals símptomes de la grip són febre alta de més de 38 ºC, calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de cinc a set dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues. Com que es tracta d’una malaltia vírica, no cal prendre antibiòtics. Molts dels símptomes de la grip són similars als dels refredats i altres malalties respiratòries.

Per aquesta nova campanya, el departament de Salut ha distribuït 1,2 milions de vacunes entre els centres vacunals i els Centres d’Atenció Primària, i en el cas d’Altafulla es calcula que s’allargui fins el 13 de desembre.

A més, per fer front a l'increment de la demanda assistencial, el CatSalut reforçarà el sistema amb 21,4 milions d'euros per millorar l'atenció a les urgències, la primària o l'atenció hospitalària.

Sota el lema 'Per un hivern sense BRRR', la campanya d’enguany posa l'èmfasi en prevenir, a més de la grip, altres malalties d'hivern com ara la bronquiolitis i altres patologies víriques.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla