Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
29 d'octubre del 2019
Els Castellers d’Altafulla tancaran la temporada per Festa Major amb la clàssica de 7
Els de l’Era de l’Ixart han hagut de baixar les pretensions de portar tres castells de 7 aquest diumenge a la plaça del Pou
Els Castellers d’Altafulla esperen amb ànsia una de les cites en majúscules de la temporada a casa. Sant Martí és a tocar, i amb ell un dels moments més esperats de l’any pels de l’Era de l’Ixart. Fer un bon paper en la Diada de Festa Major d’aquest diumenge 3 de novembre i aconseguir pujar el pilar caminant per les escales el dia 11 són els dos grans reptes de la colla per culminar una bona campanya.

Els moments convulsos que travessa el país s’han traduït en diverses variacions al calendari d’assajos i, fins i tot, en la suspensió de la diada del passat cap de setmana al Mercadal de Reus. Una situació que, segons el cocap de colla, Jorge Herrero, els ha obligat a baixar les pretensions de cara a la festivitat local. La intenció dels liles era “fer un nou pas endavant i portar a la plaça del Pou tres castells de 7”, una fita que els queda lluny.

Així doncs, la clàssica de 7 serà l’encarregada de posar el punt i final a la temporada aquest cap de setmana. Aquest any ja en van tres: una per la Diada de les Cultures, una altra a la Riera de Gaià, i la tercera per la Festa Major Petita. Si aconsegueixen fer la quarta per Sant Martí, per Jorge Herrero haurà estat “un grandíssim resultat”.

A la plaça del Pou els acompanyaran la Colla Xiquets de Tarragona, i els Xics de Granollers. La diada serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio.

Una altra fita que els altafullencs tenen entre cella i cella és el pilar caminant per les escales. Fa dies que dediquen els darrers vint minuts dels assajos a fer les darreres proves abans del gran dia. El cocap de colla ha avançat que, de moment, les sensacions són molt positives.

La colla no preveu cap assaig extra abans de la Diada de Festa Major d’aquest diumenge. Els resten pendents encara la convocatòria d’aquest dimarts, que servirà per acabar de tancar les alineacions; i la de divendres, quan preveuen acabar de perfilar els darrers detalls.

Aquest 2019 ha estat un any de transició pels Castellers d’Altafulla, que pensen en clau de futur i ja estan treballant estructures per no haver de començar de zero la propera temporada.

Serà l’assemblea qui confirmi o no Jorge Herrero i Joserra Márquez al capdavant de la colla. De moment, però, l’objectiu dels cocaps de colla és culminar la temporada “de la millor manera possible”.
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Jorge Herrero, cocap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla