Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
29 d'octubre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla elaborarà un protocol d’actuació en casos de violència de gènere
El Consell Sectorial d’aquest dilluns ha començat a perfilar l’agenda commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
L’Ajuntament d’Altafulla elaborarà un protocol d’actuació en casos d’assetjament o de violència de gènere que defineixi les accions necessàries per a un abordatge coordinat d’aquest tipus de situacions al municipi. La regidoria de Polítiques de Gènere assumeix el compromís de liderar la creació d’un instrument municipal que estableixi les bases i promogui estratègies consensuades entre tots els agents i àmbits implicats per tal de millorar la qualitat de la intervenció.

Aquest dilluns a la tarda, el consistori ha fet un primer pas en aquest procés d’elaboració, que prendrà més força un cop passada la Festa Major. La cooperativa sense ànim de lucre Towanda Equitat, que treballa per la transformació social en matèria de gènere, ha donat a conèixer el funcionament d’un Punt Lila a la quinzena de persones que hi han pres part.

El consistori ja va gaudir de les primeres experiències durant els mesos d’estiu. Primer, en el Festival Altacústic del mes de juliol, i posteriorment, en l’Afetrbeach Rumbero de l’agost. Ara, la intenció és tornar a emplaçar-ne un durant l’actuació de Porto Bello, la nit d’aquest dissabte 2 de novembre a l’Envelat del parc del Comunidor; i per l’Empalmada del diumenge 10 de novembre. Han de funcionar com a oficina d’informació, assessorament i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes.

La formació s’ha emmarcat dins del Consell Sectorial de Polítiques de Gènere, que també ha servit per començar a perfilar l’agenda commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebrarà el proper 25 de novembre. La regidora accidental, Gemma Maymó, ha avançat que, ara per ara, ja hi ha damunt la taula la lectura institucional del manifest, una performance a càrrec del Grup de Teatre Social de Mans per l’Acció Solidària, i la projecció del documental ‘Woman’. Aquesta darrera, a proposta del grup local d’Alternativa Altafulla (AA).

En l’àmbit de les Polítiques de Gènere, el consistori altafullenc també promou els tallers d’educació a les escoles La Portalada i El Roquissar. En el cas de La Portalada, aquest curs les sessions també s’han fet extensives al professorat.

A mitjans d’aquest mes d’octubre, els alumnes de 2n de l’escola La Portalada van gaudir del taller de coeducació ‘Com són els prínceps i les princeses dels contes?’.
Gemma Maymó, regidora accidental de Polítiques de Gènere
Gemma Maymó, regidora accidental de Polítiques de Gènere
Gemma Maymó, regidora accidental de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla