Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 d'octubre del 2019
Un tast de cerveses, vins i caves del territori, maridat amb música en directe, enceta les renovades Jornades Gastronòmiques
L’edició d’aquest 2019 ofereix menús, plats únics i postres, amb les plantes aromàtiques com a fil conductor, fins l’11 de novembre
El tast de cerveses, vins i caves del territori, amenitzat amb la música d’Andrés Bastiani, ha donat el tret de sortida a les XII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla aquest divendres al vespre a la plaça del Pou. Una arrencada ben diferent a la d’edicions anteriors, que ha substituït l’escenari del passeig de Botigues de Mar per la Vila Closa.

La intenció de la regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz, era “animar la ciutadania a sortir de casa”, i convidar-la a participar en el nou format d’aquest 2019, que va més enllà dels menús i també ofereix la possibilitat de plats únics o postres. Tres alternatives que enguany prenen com a fil conductor les plantes aromàtiques del Baix Gaià, que agafen el relleu del producte que fins ara n’havia estat el protagonista, la garrofa.

El president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Josep Maria Lloret, ha explicat que la proposta els va arribar de l’Ajuntament i que la van rebre amb els braços oberts. De fet, ha reconegut que “tots portàvem a la llista suprimir la garrofa”.

Per Lloret, la nova temàtica “dona més joc”. També veu amb bons ulls el canvi de fórmula, així com les dates escollides que “afavoreixen els restauradors que tenim obert durant l’hivern”. Ara només cal esperar que als clients també els agradi.

Enguany hi participen els restaurants les Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar. Fins el proper 11 de novembre, ofereixen menús que van dels 20 als 30 euros; plats únics, entre 8 i 12 euros; i les postres, a un preu d’entre 3 i 5 euros.

Paral·lelament, l’edició d’aquest 2019 també ofereix un taller de cuina familiar. L’activitat tindrà lloc aquest divendres 1 de novembre a les 12 del migdia a la llar d’infants Hort de Pau. L’aforament es limitarà a 15 persones, i hi ha temps per apuntar-s’hi fins el 30 d’octubre a l’Oficina de Turisme. En el cas dels infants, hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.
L’activitat té un cost de 3 euros, que serviran per pagar el lot de plats i coberts de plàstic reutilitzable, que també es podrà fer servir pels actes de la Festa Major de Sant Martí.

Enguany, les jornades també comptaran amb el ‘Concurs al Plat!’. Els comensals podran participar en un certamen de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019. D’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el 15 de novembre.
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla