Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
28 d'octubre del 2019
El coalcalde d’Altafulla anima els regidors i regidores del Baix Gaià a participar en la constitució de l'Assemblea de Càrrecs Electes d’aquest dimecres
Jordi Molinera és un dels més de 700 alcaldes i alcaldesses que aquest dissabte han traslladat al president de la Generalitat la moció de rebuig a la sentència
El president del Govern, Quim Torra, s'ha dirigit als més de 700 alcaldes i alcaldesses que aquest dissabte li han traslladat la moció de rebuig a la sentència aprovada als seus consistoris, en un acte a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, en què els batlles han lluït les vares i han fet sentir els crits de “llibertat” i “independència”. El cap de l’executiu català ha asseverat que “l'exercici del dret a l'autodeterminació no té camí de retorn”, i els ha encoratjat a “no defallir”.

En total, 814 consistoris del total de 948 han donat llum verda a la moció en les dues darreres setmanes. Entre ells, l’Ajuntament d’Altafulla, que el passat 15 d’octubre va tirar-la endavant amb els vots a favor de L’EINA, Junts per Altafulla i el regidor Jaume Sànchez d’AA, i l’abstenció del PSC, d’Ara Altafulla i dels altres tres regidors d’AA –Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo, i Francesc Farré. Un resultat que satisfà el coalcalde, Jordi Molinera, qui ha insistit que “la sentència del procés no és justícia, sinó una revenja política per un acte democràtic com va ser el referèndum de l’1 d’octubre”.

Pel batlle altafullenc, l’acte d’aquest dissabte al Palau de la Generalitat ha de servir “per rebutjar la sentència, per donar suport a la causa, i per mostrar al Govern la plena disposició del món local a tornar a fer un exercici democràtic que ha de permetre a la ciutadania de Catalunya expressar-se lliurement”.

La constitució de l'Assemblea de Càrrecs Electes ja té data. Aquest dimecres 30 d’octubre, el Consell per la República ha convocat tots els càrrecs electes de Catalunya que defensin el dret a l'autodeterminació com a solució a la crisi entre Catalunya i Espanya. Una Assemblea que, segons Jordi Molinera, ha de funcionar com a “eina democratitzadora en el context actual de repressió, on els prop de 9.000 càrrecs electes puguin dir la seva i definir un full de ruta conjunt”.

El coalcalde ha avançat que molts regidors i regidores d’Altafulla assistiran a la cita, i ha animat la resta de càrrecs electes del Baix Gaià a prendre-hi part.

Molinera preveu “una època de grans mobilitzacions i de molta reivindicació”, sempre- ha demanat- “des del civisme”.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla