Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 d'octubre del 2019
Les primeres visites guiades al Castell d’Altafulla generen gran expectació i omplen les places disponibles
Els participants faran un recorregut pel pati d'armes, la galeria renaixentista, i el jardí, en un total de cinc torns aquest dissabte
L’Oficina de Turisme d’Altafulla ja ho té tot a punt per engegar les visites al Castell aquest dissabte. Serà la primera vegada que l’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, obri les seves portes al públic. Una iniciativa molt esperada a la vila i que la ciutadania ha rebut amb els braços oberts. De fet, els recorreguts programats per aquest primer cap de setmana ja han omplert totes les places disponibles.

Al llarg del matí, se celebraran un total de cinc visites: a un quart de 10, a les 10, a les 11, a tres quarts de 12, i a dos quarts d’1 del migdia. En el cas de la visita de les 11, els participants tindran l’oportunitat d’ampliar-la amb la visita al conjunt de la Vila Closa. La participació en cadascun d’aquests recorreguts es limita a un màxim de 20 persones.

Tot i que no es podrà visitar en la seva totalitat, sí que es permetrà fer un recorregut pel pati d'armes, la galeria renaixentista, i el jardí. Així doncs, l’activitat consistirà en una visita gratuïta d’aproximadament mitja hora que s’iniciarà des de la porta reixada del Castell –la que esdevé l’entrada posterior- annexa al pati d’armes, des d’on s’accedirà a la galeria renaixentista. El recorregut també farà parada al jardí, i travessarà tot l’edifici per culminar a la porta principal, amb sortida a la plaça de l’Església.

Els horaris d’aquest primer dissabte es repetiran cada primer dimarts i cada últim dissabte de mes durant tot l’any, a excepció dels mesos de juliol i agost i el període de Setmana Santa, quan la família Suelves gaudeix de les seves vacances al municipi.

Aquelles persones que hi vulguin prendre part hauran de reservar la seva plaça de manera anticipada a l’Oficina de Turisme, o a través del telèfon 977 65 14 26.

Les gestions amb la Direcció General del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat per obrir a vilatans i turistes l’edifici es van posar en marxa durant l’anterior mandat. Unes negociacions que ara ha culminat el nou equip de govern.
Natalia Sanz, regidora de Turisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla