Notícies
Foto: Recurs
25 d'octubre del 2019
Maridatge de cerveses, vins i caves del territori i bona música per obrir les XII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla
L’edició d’enguany arriba amb un canvi de temàtica i de format, i amb la participació d’un total de nou bars i restaurants
Un tast de cerveses, vins i caves del territori maridats amb bona música donarà el tret de sortida a les XII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla aquest divendres. L’Ajuntament d’Altafulla aposta aquest 2019 per un canvi de format, que vol fer visible des del primer minut amb aquest acte d’obertura més pensat per la ciutadania, que no pas pels mitjans de comunicació com es venia fent fins ara.

La regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz, ha explicat que la voluntat és “fer partícips d’aquesta arrencada els vilatans i vilatanes amb una oferta variada de productors de la zona”. La proposta s’iniciarà a les 7 de la tarda i s’allargarà fins les 9 del vespre.

La principal novetat de l’edició d’enguany, però, passa pel canvi de temàtica. Les plantes aromàtiques substitueixen la garrofa, segons ha explicat l’edil responsable, a petició de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) que, tot i defensar els productes de casa nostra, en demanava “un que donés més joc als establiments participants”.

Aquest canvi de temàtica arriba de la mà d’un canvi de fórmula. En aquesta edició, els nou bars i restaurants que hi prenen part no només ofereixen menús tancats, sinó que també inclouen plats únics i postres a les seves cartes. Presenten diverses i variades propostes com ara crema de carbassa amb espígol, vedella estofada melosa, pastisset de la cistella de bolets amb sàlvia i cebeta tendra, pizza individual de xocolata amb menta, o brownie de xocolata amb menta, entre moltes d’altres.

El preu dels menús oscil·larà entre els 20 i els 30 euros; el del plat únic, entre els 8 i els 12; i els postres, entre els 3 i els 5 euros.

Una altra de les novetats d’aquest 2019 és l’organització d’un taller de cuina per a adults i infants, que se celebrarà l’1 de novembre a les 12 del migdia a la llar d’infants Hort de Pau. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins el 30 d’octubre a l’Oficina de Turisme. L’aforament es limitarà a 15 persones, i en el cas dels infants, hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.

L’activitat té un cost de 3 euros, que serveixen per pagar el lot de plats i coberts de plàstic reutilitzable, que es podrà fer servir pels actes de la Festa Major de Sant Martí del mes de novembre.

Les jornades comptaran també amb el ‘Concurs al Plat!’. Els comensals podran participar en un certamen de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019, i d’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el 15 de novembre.

Els restaurants participants en aquesta 12a edició són les Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar.

L’organització va a càrrec de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, que compta amb la col·laboració del Consorci Turístic del Baix Gaià.
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla