Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 d'octubre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla, un dels convidats a l’acte de rebuig a la sentència que se celebra aquest dissabte al Palau de la Generalitat
La jornada culminarà amb la manifestació convocada a les 17h a Barcelona, a la qual la territorial d’Altafulla de l’ANC preveu desplaçar-hi dos autocars
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per aquest dissabte 26 d'octubre tots els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments catalans que hagin aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem que rebutja la condemna, demana l'amnistia per als presos i defensa el dret a l'autodeterminació. Una moció a la qual ja s’hi va adherir l’Ajuntament d’Altafulla en la sessió plenària extraordinària i urgent del passat 15 d’octubre.

El text va ser promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), dues entitats que ara animen les poblacions adherides a acudir a la cita per tal de lliurar-li al president les mocions aprovades i signades. A hores d’ara, s’hi han sumat 814 consistoris del total de 948.

En una entrevista a ‘Carrer Major’, el coalcalde d’Altafulla i secretari de l’AMI, Jordi Molinera, ha celebrat el gran suport “en temps rècord” del moviment municipalista català.

Precisament, el Consell Directiu de l’AMI va celebrar una trobada extraordinària aquest dimecres per valorar la resposta dels ajuntaments catalans envers la seva proposta de moció. Més enllà de per fer-ne un balanç molt positiu, la reunió també va servir per posar damunt la taula la creació d’una Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya. El que Jordi Molinera ha presentat com “una eina de país que permeti l’existència d’un poder on hi estiguin representats els electes de les forces independentistes, sobiranistes i republicanes, que representi la voluntat popular d’una part de la ciutadania, i que pugui arribar allà on les institucions no puguin fer-ho pel motiu que sigui”. Ha sentenciat que “en un moment de repressió brutal com l’actual, cal estar preparats”.

La intenció d'aquesta Assemblea de Càrrecs Electes, que ja estava prevista l'any 2017 en cas d'intervenció de les institucions catalanes per part de l'Estat -com finalment va passar- però que no s'ha reunit mai, és aglutinar el màxim de càrrecs públics del país per fer front a la sentència. Aleshores, a Altafulla, segons ha explicat el coalcalde, va servir per celebrar el referèndum després que el govern municipal no cedís espais per al seu desenvolupament. Molinera ha avançat que l’autoconvocatòria d’aquesta primera trobada serà el dia 30 d’octubre.

L’acte d’aquest dissabte al Palau de la Generalitat tindrà lloc a les 11 del matí, a la Galeria Gòtica, i comptarà amb les intervencions de representants del món local; del president de l'ACM, Lluís Soler; del president de l'AMI, Josep Maria Cervera; del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del president de la Generalitat. Abans, Jordi Molinera té programades diverses reunions a Barcelona.

El coalcalde d’Altafulla preveu que sigui un dia “intens”, i en què es visualitzi el front comú del municipalisme català. Ha asseverat que “cal anar més enllà del simbolisme, i mostrar que es tracta d’un compromís”. En aquest sentit, ha apuntat que “hi ha una primera línia de lluita que és el Govern de la Generalitat, però també una trinxera d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’arreu de les comarques catalanes”.

Molinera ha insistit que “la classe política catalana tenim clar que els nostres actes poden tenir conseqüències i, tot i així, ho tirem endavant”. Ha explicat que el darrer ple de l’Ajuntament d’Altafulla que va aprovar la moció proposada per l’AMI i l’ACM és “una clara declaració d’intencions que estem disposats a anar fins el final”. En aquest sentit, ha lamentat que encara queden alcaldes amb causes pendents per haver donat suport públicament mitjançant els seus plens al referèndum de l’1 d’octubre.

La jornada del dissabte culminarà amb la manifestació que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat a les 5 de la tarda a Barcelona, i a la qual la territorial d’Altafulla de l’ANC preveu desplaçar-hi dos autocars. L’expedició sortirà de la plaça de la Portalada a dos quarts de 2 del migdia. Aquelles persones interessades en participar-hi i que encara no s’hi hagin inscrit, poden fer-ho, mentre hi hagi places disponibles, a la llibreria Regal i Paper, o a través del correu electrònic altafulla@assemblea.cat. Els tiquets tenen un preu de 10 euros.

Sota el lema ‘Mobilitzem-nos per la llibertat’, la marxa denunciarà la repressió de l’Estat espanyol després d’haver-se publicat la sentència contra el procés. La capçalera de la manifestació se situarà a la cruïlla del carrer de la Marina amb el carrer de Ramón Turró, i baixarà fins a l’avinguda d’Icària, on hi haurà l’escenari.

Tsunami Democràtic ja ha anunciat que hi haurà gent amb codis QR per a completar el registre a l’aplicació de la plataforma.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i secretari de l'AMI
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i secretari de l'AMI
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i secretari de l'AMI
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla