Notícies
Foto: URV
23 d'octubre del 2019
Els estudiants d’Altafulla disposen d’una nova línia de bus que connecta el municipi amb els campus Catalunya i Sescelades
El nou oferiment és possible gràcies a les negociacions entre el centre i l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM)
El servei d’autobús que connecta els municipis del Camp de Tarragona amb els campus de Tarragona, Reus i Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili (URV) es reforcen aquest curs 2019-2020, gràcies a un acord establert entre el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el centre universitari.

Les millores s’apliquen a les línies exprés e1 (Vendrell – Torredembarra – Tarragona), e4 (Reus – Tarragona), i e6 (Tarragona – Vila-seca – Salou), així com també a la línia Tarragona – Valls des de l’interior.

Concretament, la línia de bus exprés e1, entre el Vendrell i Tarragona, incorpora quatre noves expedicions d’anada i tres de tornada, de les quals dues anades i dues tornades cobriran les necessitats d’arribada i sortida ajustades als horaris universitaris. Aquestes expedicions corresponen als dies feiners, de dilluns a divendres, tret dels mesos de juliol i agost.

Aquesta línia es va implantar el 2014 amb set anades i set tornades de dilluns a divendres. Posteriorment, atesa la bona acollida, es va incrementar l’oferta amb dues anades i dues tornades més entre setmana. Fruit de les noves possibilitats que aquesta línia oferia per connectar la comunitat d’estudiants d’aquests municipis amb les universitats de Tarragona, la URV havia demanat la connexió directa dels campus Sescelades i Catalunya amb aquest àmbit.

En el cas d’Altafulla, a aquest increment de freqüències de pas se li suma també una nova línia d’autobús que connecta de manera directa el municipi amb els campus Catalunya i Sescelades de Tarragona. El servei fa parada a la ciutat abans de les 8 i les 9 del matí, i torna al municipi un cop passades les 2 del migdia i les 8 del vespre. L’oferiment d’aquesta nova línia ha estat possible gràcies a les negociacions entre la Universitat i l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM).

Més enllà d’aquestes ampliacions, aquest curs també han entrat en vigor els nous descomptes en els títols del transport integrat amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat de la comunitat URV en transport públic i reduir les emissions de CO2. Així, els estudiants, el personal d’administració i serveis i el personal docent i investigador que utilitzin la T-MES, la T-50/30 i la T-10/30 tenen un descompte del 15% pels títols d’1 i de 2 zones i del 20% pels de 3 zones. Fins aquest moment, el descompte per a les tres zones era del 10%.

El sistema tarifari integrat permet a tots els usuaris utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren) amb una única targeta.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla