Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
23 d'octubre del 2019
El temporal passa per Altafulla sense deixar incidències destacables
Els desperfectes més importants s’han registrat a la platja i al Barri Marítim, que ha quedat inundat en el tram de la Via Augusta que connecta amb el Puntet
La forta llevantada que s’ha viscut arreu del país durant les darreres hores ha deixat destrosses importants a diversos punts del territori. L’episodi ha escombrat de sud a nord, i ha provocat afectacions considerables al Camp de Tarragona.

A Altafulla, el pas del temporal no ha deixat incidències destacables, més enllà de la inundació del pas soterrat del Puntet, l’arribada de l’aigua del mar a la plaça Consolat de Mar, i alguns arbres caiguts a la via pública sense causar cap persona ferida.

A dos quarts de 9 del vespre, la Policia Local ha tallat la circulació del trànsit a Via Augusta, en el tram de la rotonda dels càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia. La restricció s’ha mantingut fins aquest dimecres, i a hores d’ara, els agents valoren la possibilitat de mantenir la limitació davant la previsió d’un nou episodi de pluges.

Segons dades facilitades per l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, durant les darreres 24 hores s’han registrat un total de 63 litres per metre quadrat al municipi.

Els desperfectes més destacables s’han registrat a la platja. L’aigua també ha entrat amb força a la façana marítima, sent el tram central de Botigues de Mar la part més afectada. Una situació molt habitual al municipi davant d’aquests tipus d’episodis que, segons el coalcalde, Jordi Molinera, “no ve de nou”. Ha apuntat que afortunadament ja havien retirat gran part del mobiliari, i ha explicat que la Brigada Municipal i la Policia Local hi estan treballant per tornar a la normalitat el més aviat possible.

Molinera ha aconsellat “allunyar-se de la zona de l’espigó i el roquer perquè el temporal segueix sent molt fort, i cal mantenir la prudència”.

Pel batlle, reposar la sorra com s’ha estat fent durant els darrers anys “no és la solució”. Molinera aposta per “estudiar el model de platja i definir la manera d’actuar-hi perquè quan hi hagi llevantades es produeixin les mínimes afectacions possibles”.

Quant a la situació del tram de la Via Augusta que connecta amb el Puntet, el coalcalde altafullenc ha recordat que el Barri Marítim està construït sobre sòl inundable. Una situació que “cal assumir”. Per minimitzar les afectacions en aquesta zona en cas de pluja, l’anterior equip de govern va projectar la construcció d’una bassa de laminació que, segons Molinera, funcionarà amb precipitacions “de menor grau”.

Ha explicat que a hores d’ara hi ha una subvenció damunt la taula, però que cal seguir buscant recursos econòmics per poder engegar l’expropiació, en primer terme, i posteriorment, l’execució de l’obra. Les regidories d’Urbanisme i Hisenda ja treballen per poder encabir el projecte dins del Pressupost Municipal de l’any vinent.

Arreu de Catalunya, el temporal ha registrat dos morts i dues persones desaparegudes. A Caldes d’Estrac, els Mossos han trobat el cadàver d’un home que aquest dimarts a la nit va desaparèixer a Arenys de Munt quan intentava retirar el seu cotxe de la riera. L’altra persona morta ha estat atropellada per un tren de rodalia a l’Hospitalet de Llobregat.

A Vilaverd, s’ha perdut el rastre d’una mare i un fill quan el Francolí s’ha endut el bungalou on vivien. Els Bombers han albirat l’estructura dins del riu, però no saben res dels desapareguts.
A nivell de mobilitat, una quarantena de carreteres han quedat afectades pel temporal. Protecció Civil ha demanat molta precaució a l’hora d’agafar el cotxe i evitar desplaçaments innecessaris. També hi ha afectacions en el servei ferroviari.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges persistiran en les properes hores arreu del país, i les temperatures es mantindran molt similars a les d’aquest dimarts.

De cara al cap de setmana, els termòmetres tornaran a tirar cap amunt, tot i que en cap cas assoliran els valors de les darreres setmanes.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades