Notícies
Foto: Port de Tarragona
10 d'octubre del 2019
Patricia Terrado culmina la seva tesi doctoral amb la publicació ‘El Puerto de Tarraco en época romana’
La nova tècnica d’arxiu de l’Ajuntament d’Altafulla ja treballa en un nou projecte, que gira entorn dels ports que han existit al litoral tarragoní
‘El Puerto de Tarraco en época romana (siglos IIaC – IIIdC). Fuentes, historiografía, i arqueología’ és el títol de la darrera publicació de la nova arxivera de l’Ajuntament d’Altafulla. Patricia Terrado, doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili (URV), va presentar la setmana passada aquest nou volum, que esdevé el resultat de la seva tesi doctoral. La seva voluntat és “divulgar quatre anys de recerca molt intensa, amb molta informació inèdita sobre el Port de Tarraco”.

El llibre forma part de la col·lecció Saturnino Bellido de les publicacions del Port de Tarragona, i presenta un estudi diacrònic i interdisciplinari del port en època tardorrepublicana i altimperial que permet observar-ne l'evolució i comprendre’n l’ús, la fisonomia i les activitats que s’hi desenvolupaven.

Tot i que molts treballs han aprofundit en aquesta recerca des de diferents perspectives, el treball de Patricia Terrado ha servit per posar en conjunt tota aquesta informació i per establir un eix cronològic.

Patricia Terrado encara manté ben viva la seva inquietud entorn d’aquesta temàtica, i ja té altres dos projectes damunt la taula.

D’una banda, està completant el seu projecte ‘Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX’, guardonat a principis d’any amb el VIII Premi d’Investigació Port de Tarragona, i que ha de veure la llum a mitjans de l’any vinent dins de la mateixa col·lecció.

D’altra banda, està treballant en un estudi sobre tots els ports del litoral tarragoní, entre els quals hi apareixen els d’Altafulla i Torredembarra, en aquest cas, becat pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Des del passat 2 de setembre, Patricia Terrado compagina la recerca amb la seva tasca a l’Arxiu Municipal d’Altafulla.
Patricia Terrado, autora del llibre
Patricia Terrado, autora del llibre
Patricia Terrado, autora del llibre
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla