Notícies
Foto: Consell Comarcal del Tarragonès
13 d'agost del 2019
Alternativa Altafulla qualifica d’”incoherència” el “paper” i les “decisions” de l’EINA
Asseguren que “la posició d’Esquerra al Consell és molt diferent a la municipal”, i que “no s’entén com ha dit ‘no’ a la nova contracta per a la recollida d’escombraries”
Els constants estira-i-arronsa entre equip de Govern i oposició a l’Ajuntament d’Altafulla continuen sent ben presents en el dia a dia d’aquest inici de mandat 2019-2023, sobretot entre aquelles forces que els darrers quatre anys ja formaven part del consistori, o sigui l’Esquerra Independentista d’Altafulla (l’EINA), Alternativa Altafulla (AA) i Junts per Altafulla. Ara però, i després dels resultats electorals del passat 26 de maig i el nou acord de Govern altafullenc, amb els papers canviats.

Mostra d’això és la petició de suspensió del primer Ple del nou curs polític, extraordinari i urgent, i que segons els partits de l’oposició havia estat convocat amb poca antelació, fet que va portar a Alternativa i Junts a presentar una instància i demanar de cancel·lar-lo perquè consideraven que no havien rebut la documentació ni l’ordre del dia amb prou temps per estudiar. El Ple es va acabar celebrant, i malgrat tots els punts van aprovar-se, l’oposició sempre hi va votar en contra. Ambdós grups manifestaven d’aquesta manera que “tot i que podien estar més o menys d’acord amb el govern municipal”, la notificació de la convocatòria del Ple vulnerava “els drets de l’oposició”, i era “el contrari de la transparència i la participació”.

El següent capítol del cas no s’ha fet esperar gaire, i des de l’oposició s’ha impugnat el primer Ple del mandat del passat 26 de juny, tot al·legant que d’una banda “no es pot regular el règim de retribucions de tot un mandat en un Ple urgent”, i de l’altra que “es van vulnerar els drets dels regidors de l’oposició i de la participació de la ciutadania”.

La notícia era anunciada pel portaveu de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill, en un article a la secció ‘Fòrum’ del butlletí municipal ‘La plaça del Pou’ i constatada per aquesta casa la setmana passada. En declaracions als micròfons d’Altafulla Ràdio, de fet, López Bofill assegurava que “des de bon principi Junts per Altafulla havia pres aquesta decisió”.

Aquestes últimes hores, però, segons ha pogut saber Altafulla Ràdio, els tràmits per demanar la impugnació del Ple del 26 de juny, no han estat únicament per part de Junts per Altafulla, sinó que el procediment s’ha fet de forma conjunta des de l’oposició, també amb Alternativa.

I de fet és des d’aquest grup municipal que s’ha aprofitat l’ocasió per titllar d’”incoherent” el paper d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’EINA i qüestionar “la manera de fer i treballar tant a escala municipal com comarcal”. Unes paraules que vénen precedides per les dues últimes convocatòries extraordinàries i urgents convocades per aquest ens supramunicipal i en el qual els comuns formen part del Govern. Una era per definir el nou govern, i l’altra per aprovar la nova contracta de neteja i recollida d’escombraries.

En aquest sentit, la regidora a l’oposició d’Altafulla i vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), Marisa Méndez Vigo, ha dit a Altafulla Ràdio que “la posició de l’EINA al Consell és molt diferent a la que pren en qüestions municipals”. I és que la formació independentista va votar en contra de la convocatòria urgent i d’ambdues propostes “perquè deien que no havien tingut temps de treballar-les i que els nous equips municipals no s’havien assabentat dels temes” que s’hi tractarien.

Tot plegat, segons apunta Méndez-Vigo, contrasta amb el Ple extraordinari i urgent que el nou govern municipal va convocar el passat 26 de juny per aprovar les retribucions, el ROM per permetre l’assistència telemàtica a les sessions dels òrgans col·legiats municipals i la votació remota per mitjans electrònics en cas d’estar de baixa per maternitat o paternitat o per un greu problema de salut, i les taxes de les llars d’infants i l’Escola de Música.

La regidora d’AA ha assegurat que no entén “aquestes incoherències” i “que l’EINA, juntament amb el PSC i Ara Altafulla, convoqui un ple extraordinari i urgent amb cinc hores d’antelació, i després voti en contra de les dues convocatòries amb el mateix caràcter al Consell Comarcal”. “El més perillós no són les qüestions del Ple urgent sinó els arguments, que no tenen cap sentit”, ha sentenciat la també vicepresidenta del Consell als micròfons d’Altafulla Ràdio.

“Tot i el vot en contra d’ERC en aquestes sessions del Consell Comarcal del Tarragonès”, Méndez-Vigo ha explicat que “Altafulla, com altres 19 Ajuntaments més, podrà beneficiar-se del nou servei de neteja i recollida d’escombraries” que ha aprovat l’ens. La regidora d’Alternativa a l’oposició i vicepresidenta del Consell Comarcal ha acabat reclamant “més coherència a l’EINA” i també ha etzibat que “no tenia cap sentit que ERC digués ‘no’ tenint en compte com està la situació de la brossa a Altafulla”.
Marisa Méndez Vigo, regidora d'Alternativa Altafulla
Marisa Méndez Vigo, regidora d'Alternativa Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla