Notícies
Foto: Germans Blanch
28 de gener del 2019
Els Germans Blanch tornen a Altafulla amb el segon premi del Concurs de Cultivadors de la Festa de la Calçotada de Valls
La capital de l’Alt Camp ha aplegat 40.000 visitants aquest diumenge en la que ha estat la 38a edició de la festivitat
La 38a Gran Festa de la Calçotada de Valls ha tornat a reconèixer aquest diumenge la dedicació i la feina ben feta dels Germans Blanch d’Altafulla. El Jordi i el Joan Albert han aconseguit, per quart any consecutiu, situar-se al capdavant dels prop d’una cinquantena de productors que aglutina la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. En aquesta ocasió, el jurat del Concurs de Cultivadors els ha atorgat el segon premi. El primer ha estat per Isidre Coll, del Pla de Santa Maria, i el tercer per Jordi Rovira, de Torredembarra. El guardó valora la qualitat de les cebes en funció de la llargada, el gruix, la uniformitat, i la textura.

Joan Albert Blanch s’ha mostrat il·lusionat amb el reconeixement, i ha fet un balanç positiu de la jornada. Ha lamentat, però, el poc ressò mediàtic del certamen, que sempre acaba quedant en un segon pla.

Els responsables de les explotacions hortícoles altafullenques esperen produir enguany 1.200.000 calçots, una xifra molt similar a la de l’any anterior. Tot i les abundants pluges de la tardor i el fred de les últimes setmanes, es mostren optimistes amb la nova temporada, i destaquen la qualitat de les cebes.

Un altre dels clàssics de la festivitat i, aquest sí, més mediàtic és el concurs de menjar calçots. Enguany, el títol ha estat per Carlos Fontecha, de Rubí, que ha aconseguit menjar-se 184 calçots, un total de 2,245 quilos. Una quantitat que, tot i donar-li la victòria, queda encara molt lluny del rècord de 5,8 quilos que va marcar l’any anterior el barceloní Adrian Wegrzyn. La segona plaça ha estat per Alexander Staab, amb 163 calçots i uns 2,2 quilos; i la tercera per la tarragonina Diana Andrade, amb 158 calçots i 2,195 quilos.

Quant al concurs de salsa, la guanyadora ha estat Andrea Cabrera.

Més enllà de tots aquests certàmens, els visitants també han pogut gaudir de demostracions per aprendre a coure calçots a l’estil tradicional, degustacions i mostres de cultura popular.
Tot i el mal temps, unes 40.000 persones han omplert els carrers de Valls en una jornada que ha marcat el tret de sortida oficial a la temporada.
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla