Notícies
27 de febrer del 2015
Altafulla torna a sumar-se a la reivindicació del Dia Internacional de la Dona
La jornada del 8 de març torna a ser festiva, i el programa de l’Ajuntament i l’Ateneu de Dones es trasllada de nou a altres dates
Altafulla tornarà a sumar-se un any més als actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona. Enguany el 8 de març és diumenge, i per no fer coincidir la celebració amb un dia festiu, com ja va succeir l’any passat, des de l’Ajuntament s’ha considerat més oportú convocar les famílies del municipi en unes altres dates. Ha estat la regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere, encapçalada per Eva Martínez, qui ha confeccionat el programa, amb la col·laboració de l’Ateneu de Dones d’Altafulla.

Els actes s’iniciaran el dijous 5 de març. Des de l’Ateneu de Dones s’ha organitzat una caminada fins a la platja del Canyadell, a partir de tres quarts de 10 del matí; un esmorzar de forquilla amb jocs i animació a la plaça Martí Royo a partir de les 11; i la conferència ‘Les dones i les lleis’, a càrrec de la llicenciada en Dret Sílvia Requena, a les 6 al Centre d’Entitats. En acabar, hi haurà coques de recapte i cava per als assistents.

L’entitat ha programat un segon col·loqui, en aquest cas de la mà de l’Agrupació Lliga Contra el Càncer de Mama, que tindrà lloc el dilluns 9 de març a partir de dos quarts de 7 de la tarda al Centre d’Entitats. Els actes de l’Ateneu culminaran el divendres dia 13 amb la xerrada ‘Tingues cura amb la teva pell’, a càrrec de la farmacèutica Anna Arasa. La conferència tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda al Centre d’Entitats. En acabar hi haurà berenar i un petit obsequi per als participants.

Pel que fa als actes promoguts des de la regidoria, els actes institucionals tindran lloc la jornada del divendres 6 de març. S’iniciaran a les 6 de la tarda a la plaça del Pou amb la lectura del manifest. El seguiran la perfomance ‘TRATA, l’esclavitud del segle XXI’, a càrrec de l’ong Mans per l’Acció Solidària; i l’actuació musical de la formació Aduna. Les activitats culminaran a les 7 a la Sala de Plens amb la presentació del llibre ‘Dones de vidre’, de Montse Medalla. Un acte aquest impulsat per la Biblioteca Municipal, qui precisament ha dedicat la nova sessió del Club de Lectura d’Adults d’aquest dijous a aquest treball. Un recull de relats sobre dones i per a dones.

Coincidint també amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, la regidoria d’Activitat Física i Esport ha organitzat una concentració i un taller d’skate i patinet, que tindrà lloc el diumenge 15 de març de 12 a 2 del migdia, coincidint amb la celebració de la fira ‘Alta Kids’.
Engràcia Carmona, presidenta Ateneu de Dones
Montse Medalla, autora de 'Dones de vidre'
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla