Notícies
Foto: Miquel Albero
17 de gener del 2019
Altafulla oferirà l’espectacle ‘La Mirada Violeta’ en el marc de la 24a edició del Barnasants
El festival de cançó d’autor, que farà parada al municipi per vuitè any consecutiu, s’ha presentat aquest dimecres a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona
El festival de cançó d’autor Barnasants ha començat el compte enrere de la seva 24a edició. L’organització ha celebrat un acte de presentació aquest dimecres a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona per donar a conèixer alguns dels noms protagonistes d’aquesta nova convocatòria.

Cesk Freixas, Namina, Ángel Petisme, Xavier Baró, i Joan Isaac i Sílvia Comes han estat alguns dels artistes que s’han citat a la ciutat per oferir un primer tast dels seus treballs.
El director del festival, Pere Camps, ha parlat als micròfons d’Altafulla Ràdio d’una “festa de retrobament”.

Altafulla serà el vuitè any consecutiu que entri a formar part del programa. L’Ajuntament ha reeditat el conveni de col·laboració amb els responsables del festival, i enguany oferirà una actuació de caire feminista de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres. Ambdues interpretaran l’espectacle ‘La Mirada Violeta’ en el marc del Dia de la Dona Treballadora, entorn de les escriptores Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

La novetat d’aquest 2019 al municipi serà el canvi d’ubicació. Està previst que les obres del Casal La Violeta ja estiguin en marxa, i obligaran, per tant, a traslladar l’escenari al Pati d’Armes del Castell. L’actuació tindrà lloc el 6 de març. Pere Camps entén el municipi com un “clàssic” dins del festival.

Del 25 de febrer al 14 d’abril, la 24a edició del festival oferirà una programació de més d’un centenar de concerts. Alguns dels noms més destacats d’aquest 2019 seran Pau Riba, Quimi Portet, Ismael Serrano, Maria del Mar Bonet, Nacho Vegas, Joan Reig, o Toti Soler & Gemma Humet, entre d'altres. Cal destacar també els homenatges a Luis Eduardo Aute, Pete Seeger i a la revolució cubana.

Enguany serà Cesk Freixas l’encarregat de donar el tret de sortida oficial. Ho farà el proper dia 25 a l’Auditori amb un concert commemoratiu dels seus 15 anys de trajectòria.

Més enllà de Catalunya, el Barnasants portarà la seva programació fins les illes Balears (Formentera), l’Alguer, l'Aragó i també el País Valencià, amb la voluntat de reivindicar la llengua comuna.

Aquesta 24a edició tindrà com a lema ‘Feixisme mai més’.
Pere Camps, director del Barnasants
Pere Camps, director del Barnasants
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla