Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de desembre del 2018
Gairebé 700 persones han fet les visites guiades a la Vila Cosa d’Altafulla aquest any
L’Ajuntament d’Altafulla i les guies fan un acte de reconeixement als establiments que hi col•laboren
L’Ajuntament d’Altafulla i les guies turístiques del municipi han fet aquest dilluns un acte de reconeixement als onze establiments d’Altafulla que col•laboren amb les visites guiades que es fan durant tot l’any a la Vila Closa d'Altafulla.

A l’acte ha assistit el regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sànchez, a més de les tres guies que porten a terme les visites, Joana Badia, Dolors Guinjoan i Núria Barba, responsable de l’Oficina de Turisme.

Durant el reconeixement, que s’ha fet a la plaça del Pou, les guies han reconegut la col•laboració dels establiments Hotel Sant Martí, Pizzeria Solocomo, La Toque, Mariscal Sarroca, Restaurant Les Bruixes de Burriac i Hotel Gran Claustre, Restaurant Les Piscina, Granja Sant Francesc, Restaurant Faristol i Restaurant Ballester. A més, els han fet una visita guiada especial per als establiments.

Com ha explicat el regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sànchez, la col•laboració d’aquests establiments del municipi és molt important per les guies i molt valorada pels usuaris i visitants de la Vila Closa.

Més de 700 persones han participat enguany en les visites guiades que organitza la Regidoria de Comerç i Turisme a la Vila Closa d’Altafulla en dades fins al novembre, segons el registre de l’Oficina Municipal de Turisme. Fins aquest setembre, i com explica el regidor, han estat gairebé 600.

Les visites guiades a la Vila Closa són una cita ideal per conèixer a fons el municipi d’Altafulla.

La Vila Closa és l’antic nucli medieval emmurallat. La major part de les cases que s’hi poden contemplar van ser bastides durant el decurs del segle XVIII. L’any 1998 la Generalitat de Catalunya va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el seu conjunt historicoartístic.

De les antigues muralles, remodelades durant els segles XVII i XVIII, se’n pot resseguir el perímetre, especialment per la banda de ponent, voltant el castell. Es conserven restes importants, com les dues torres cantoneres.

Es tracta d’un passeig per la història d'Altafulla i els seus racons més emblemàtics, amb visita inclosa a l'Església de Sant Martí. El preu de la visita és de 4 euros i, durant la temporada baixa, s’organitzen cada darrer dissabte de mes a les 11:00 h del matí. Abans, cal fer la reserva prèvia, a l’Oficina de Turisme, al telèfon 977 651 426. Els menors de 12 anys tenen l’entrada lliure.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Turisme d'Altafulla
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Turisme d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades