Notícies
Foto: RTVE
14 de novembre del 2018
Altafulla acull aquest dissabte la VII Jornada de Novel•la Negra
La cita tindrà lloc a les 19:30h a la nova Biblioteca Municipal i comptarà amb la participació de l’escriptora Marta Sanz
El Club de Lectura de Novel•la Negra de la Biblioteca d’Altafulla ja ho té tot a punt per a la celebració de la VII Jornada de Novel•la Negra d’aquest dissabte.

La cita serà a dos quarts de 8 del vespre a les noves dependències de la Biblioteca Municipal, al carrer de Vinyet, i enguany comptarà amb la participació de l’escriptora Marta Sanz, una de les autores de més rellevància a nivell nacional.

Dues de les membres del Club i responsables de la jornada, Glòria Peña i Arantxa Arcaute, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio com serà la VII Jornada de Novel•la Negra, que se centrarà en el llibre de Marta Sanz “Un buen detective no se casa jamás”, però també repassarà altres èxits literaris de l’escriptora madrilenya.

Glòria Peña ha apuntat que no cal haver llegit el llibre per prendre part en la trobada d’aquest cap de setmana a la Biblioteca.

Arantxa Arcaute, del Club de Novel•la Negra, ha destacat que l’escriptora convidada enguany, Marta Sanz, té un gran coneixement de la llengua, i domina el vocabulari, donat que és doctora en Filologia. Una autora, ha afegit, “que no deixa indiferent” i que enamora amb la seva naturalitat, que es troba també en els seus textos.

Marta Sanz (Madrid, 1967) és una escriptora espanyola. Ha rebut importants premis, com el Premi Herralde de novel•la (2015), el Ojo Crítico de Narrativa (2001) o el XI Premi Vargas Llosa de relats. Va ser finalista del Premi Nadal en 2006 i semifinalista del Premi Herralde en 2009.

A la seva novel•la “La lección de anatomia” (RBA, 2008) va utilitzar la seva pròpia biografia com a material literari. En la novel•la negra “Black, black, Black” (Anagrama, 2010) va crear el personatge del detectiu homosexual Arturo Zarco, que va recuperar en la seva novel•la “Un buen detective no se casa jamás” (Anagrama, 2012).

L'any 2013 va publicar “Daniela Astor y la caja negra” (Ed. Anagrama, 2013), on recrea el món de la cultura popular i les actrius de la Transició espanyola.

El Club de Lectura de Novel•la Negra de la Biblioteca d’Altafulla va néixer de la passió cap al gènere de la novel•la negra d’un grup d’altafullencs i altafullenques usuaris de la Biblioteca.

Actualment són vint membres apassionats de la novel•la negra, un gènere que “enganxa”, com assegura Glòria Peña, perquè, inclou un retrat de l’entorn social en l’argument, a diferència de la novel•la policíaca.

El grup es reuneix cada primer dilluns de mes a la Biblioteca i estableix nexes amb la Biblioteca de la Bòvila, especialitzada en el gènere negre. A més, organitzen sortides i actes relacionats amb el gènere negre i, fins i tot, sopars temàtics relacionats amb els llibres que llegeixen.

La VII Jornada de Novel•la Negra d’aquest dissabte serà la primera activitat que es fa a les noves dependències de la Biblioteca d’Altafulla, una bona ocasió per conèixer el nou equipament cultural del municipi.
Glòria Peña, Jornada Novel·la Negra Altafulla
Arantxa Arcaute, Jornada Novel·la Negra Altafulla
Glòria Peña, Jornada Novel·la Negra Altafulla
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla