Notícies
Foto: Eina
17 de setembre del 2018
101 altafullencs avalen la candidatura de Molinera i Muntadas, que seran els alcaldables republicans a les municipals
El 97,02% dels votants a les eleccions primàries del partit republicà han donat llum verd al projecte de la coalcaldia
101 altafullencs i altafullenques han votat aquest diumenge a les eleccions primàries que l’EINA-ERC d’Altafulla ha convocat per triar el cap de llista per les municipals del 2019.

El 97,02% dels votants han ratificat la candidatura a la coalcaldia que havien presentat Jordi Molinera i Alba Muntades, i que, de fet, era la única que s’hi havia presentat.

El regidor republicà a l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, s’ha mostrat content perquè militància i ciutadans –les eleccions estaven obertes a tots els ciutadans i ciutadanes d’Altafulla- han ratificat la proposta de crear una alcaldia compartida al mateix temps per dues persones, i ha explicat com s’ha portat a terme el procés de primàries aquest diumenge.

A partir d’aquí, ara caldrà que els dos alcaldables per l’EINA –Jordi Molinera i Alba Muntades- expliquin el seu projecte de govern i, en especial, la figura de la coalcaldia.

Aquesta és una fórmula de governança que no s’ha portat mai a terme en cap ajuntament català i que no preveu l’ordenament jurídic de l’administració local. Com explica Jordi Molinera, la idea és que la coalcaldia es basi en una delegació de competències.

Molinera i Muntades compartirien, doncs, la vara de batlle durant els quatre anys repartint entre els dos les competències pròpies de l’alcaldia. En definitiva, i amb la llei a la mà, seria un alcalde o alcaldessa i un tinent d’alcalde o alcaldessa que, a efectes pràctics tindrien les mateixes competències i treballarien en equip.

A partir d’ara, un cop triats els dos alcaldables, el partit republicà celebrarà una assemblea per ratificar-los i començaran a treballar en l’elaboració de la llista electoral de cara a les municipals del 2019.
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla