Notícies
Foto: Ildefonso Cuesta
17 de setembre del 2018
Els Castellers d’Altafulla signen una nova clàssica de 7 en una Diada festiva per celebrar el seu 45è aniversari
La pluja de dissabte va obligar a traslladar la Diada al poliesportiu on els Minyons i la Joves van descarregar el 3d9f
El temps no va deslluir gens ni mica la Diada del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla, que va celebrar-se dissabte a la tarda al Pavelló d’Esports Municipal i no a la plaça del Pou com estava previst.

L’actuació, amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa com a colles convidades, va regalar dos grans castells de nou, els primers que es veuen al Pavelló d’Esports d’Altafulla.

La Diada dels 45 anys de la creació dels Castellers d’Altafulla va ser, sobretot, una trobada festiva. La manca de camises liles va fer rebaixar algun dels objectius que s’havien marcat els d‘Altafulla, que volien portar el 5 de 7 a la diada del seu aniversari. Pol Munté, cap de colla dels Castellers d’Altafulla, es mostrava content però recordava que “falten camises” per anar més enllà.

Els de Ca l’Ixart van descarregar dissabte un ferm 5de6, el 4de7 que va patir una mica i el 3de7. A la ronda de pilars, van completar el pilar de 5, el tercer de l’any. Pol Munté, cap de colla dels de Ca l’Ixart, va aprofitar per animar als castellers perquè no faltin als assajos i poder encarar el Concurs de Torredembarra amb objectius ambiciosos i pujar un pis més per optar al 5d7, al 2d7 o posar l’agulla al 4d7.

La gamma alta de set d’Altafulla haurà d’esperar, doncs, fins al 30 de setembre a Torredembarra, on probablement els Castellers d’Altafulla intentin el primer castell de gamma alta de set de l’any; si l’han rodat prou –això sí- i si porten força camises a la Torre. També volen portar al Concurs el 2 de 7, com ha avançat Pol Munté durant la Diada d’aquest dissabte.

Tot i així, el cap de colla dels liles explica que tot depèn del que els castellers vulguin, del que la gent estigui disposada a fer, i per tant, els assajos i l’assistència són claus abans del Concurs i de la Festa Major de Sant Martí.

Una diada, la dissabte, per reclamar que la gent segueixi fent castells, i que els ciutadans i ciutadanes d’Altafulla s’animin a formar part d’una entitat amb 45 anys d’història. Així ho expressava Pol Munté durant l’actuació, que va reclamar “que la gent s’animi, s’apunti a fer castells per intentar que una colla amb 45 anys d’història sobrevisqui en un món castellers que és molt competitiu”

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls no van poder complir a Altafulla amb el programa que s’havia fixat divendres a l’assaig. Els de la camisa vermella volien completar el 2de8 net i també tenien la intenció de fer el 3de9 net a plaça. Finalment, el trasllat a cobert i una important baixa als quints van fer canviar els objectius dels vallencs, tot i que van fer una gran i lluïda actuació.

Els del carrer d’en Gassó van començar descarregant el 3de9 amb folre. A la segona ronda, van completar el 5de8 i a la tercera ronda van fer el 4de8.

Acabada la diada altafullenca, els de la camisa vermella van regalar a tots els assistents una prova magnífica del 3de9 net fins a sisens i amb els dosos a terços.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa van acomplir amb les previsions marcades i van sortir amb el 2de8 amb folre. A la segona ronda, van descarregar un 3de9 amb folre i a la tercera ronda van fer el 4de8. Per acabar, el pilar de 6 i quatre pilars de 4.

Després de l’actuació castellera, els Castellers d’Altafulla van convidar a sopar a les dues colles convidades a Ca l’Ixart i la gran festa castellera va culminar amb l’Enfila’t, una nit de música a la gespa del Castell amb els dj’s tarragonins Pallaretti & Gruyere, els terrassencs Caipirinhas Rumberus i els DJs Bonk3rs, que van tancar la celebració del 45è aniversari dels Casteller d’Altafulla a quarts de tres de la matinada.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla