Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà.
22 d'agost del 2018
Roda de Berà celebra els actes grans en honor a Sant Bartomeu
La localitat del Baix Gaià enceta sis dies de festa major, després dels actes previs
Roda de Berà ha començat aquest dimarts, 21 d'agost, els actes forts de la Festa Major en honor a Sant Bartomeu, una festa que s'allargarà fins aquest mateix diumenge, 26 d'agost.

Després dels actes previs, que van començar el dissabte 11 d'agost amb el concert de The Philarmonica Quartet i Brass Quintet; la festa jove Full Moon Party, o el Holi Summer Festival, aquest dimarts la localitat del Baix Gaià ha donat el tret de sortida dels actes centrals de la seva festa grossa.

Per aquest dimecres, Roda ha preparat un tobogan aquàtic gegant que s’instal•larà a partir de les cinc de la tarda al carrer Joan Maragall. Més tard, a partir de dos quarts de deu, hi haurà espectacle infantil amb balls i jocs. Tot seguit, l'aparcament del costat del Camp de Futbol, acollirà un espectacle amb música i balls flamencs i un ball amb la música del grup Pentagrama.

Dijous, 23 d'agost, a la una del migdia, els germans Nogués i el Ball de Diables de Roda faran el tradicional toc de vigília i encendran la tronada que dona el tret de sortida oficial a la celebració.

A les 8 del vespre, hi haurà l'actuació dels Falcons de Vilafranca i el pregó a càrrec de Yoko Martínez i Mariona Fernández, les alumnes de l'Institut de Roda que han obtingut el millor expedient acadèmic aquest any.

Posteriorment, els Diables llegiran els seus versots i, després de la tronada, començarà el correfoc. A partir les deu de la nit, hi haurà música a l'aparcament amb DJ's, un concert 'remember' i la disco.

El dia de Sant Bartomeu, divendres 24 d’agost, les Matinades despertaran els rodencs i rodenques. A les deu del matí, els germans Nogués faran el Toc de Festa del dia del patró, i a dos quarts començarà la processó del Pa Beneït. Al migdia serà el torn del Concert Vermut amenitzat per la Cobla Principal de Tarragona.

La música serà la protagonista de la tarda de Sant Bartomeu, amb sardanes, concert de tarda, el ball amb el duet Zarabanda i el gran ball de Festa Major a càrrec de l'Orquestra Meravella. La nit acabarà amb l'espectacle del cubà Agustín Aspa.

El dissabte hi haurà inflables infantils i el Campionat de Bitlles. A la tarda, Gran Gimcana Humor Amarillo i el 17è Torneig Lluís Marco, amb el partit del primer equip del Club Atlètic Roda de Berà que jugarà contra el filial del Sant Andreu.

A la nit, DJ's Roda Sona, amb els millors 'hits' dels vuitanta i els noranta i amb les actuacions de Freddie King, el DJ Quiles, Enzo Ferrara i Esther Bronchal. El Casino Municipal acollirà el ball de Festa Major amb l'Orquestra Charlotte.

Diumenge, 26 d'agost, la festa de Roda de Berà s’acomiadarà amb les havaneres, rom cremat, l'espectacle pirotècnic de fi de festa i el ball amb l'Orquestra Supernova.
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla