Notícies
Foto: MNAT
28 de juny del 2018
Aquest dissabte, visita teatralitzada “La Faustina i en Caius us conviden a la seva vil•la” a la Vil•la dels Munts
És una ocasió única per conèixer la vida en una vil•la en l’època romana
Aquest dissabte, 30 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, la Faustina i en Caius obriran de nou la seva vil•la al capvespre per poder gaudir de l’activitat “La Faustina i en Caius us conviden a la seva vil•la”.

Aquesta visita teatralitzada a la Vil•la romana dels Munts d’Altafulla, organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) és una ocasió extraordinària per veure el conjunt romà dels Munts de la mà dels seus protagonistes, com ha descrit Mònica Borrell, directora del MNAT.

El duumvir Caius Valerius Avitus i la seva esposa Faustina faran passar als visitants una vetllada a la seva luxosa vil•la, i els mostraran el dia a dia d’unes de les persones més poderoses de Tàrraco. Podran, a més, degustar un aperitiu de vi amb mel i de suc de fruites a l’ombra dels seus jardins. L’activitat, com ha explicat la directora del Museu Arqueològic, permetrà sentir-se romà per un dia.

El Museu Arqueològic està enllestint aquests dies les obres de restauració de la Vil•la Romana dels Munts. Els treballs, que acabaran a finals de juliol, es centren en la restauració de l’entorn dels banys i el condicionament dels recorreguts i la restitució d’elements per a una millor interpretació dels espais visitables.

Com ha afegit Mònica Borrell, ara s’està restaurant el sistema de calefacció de les termes calentes.

L’activitat “La Faustina i en Caius us conviden a la seva vil•la” d’aquest dissabte es repetirà els dies 14 i 28 de juliol i 11 d'agost a dos quarts de vuit i el 25 d’agost i 8 de setembre a les 7.

La visita té una durada de 2 hores, es fa en català i en castellà, té un preu de 8 € pels adults i de 5 € pels nens de 5 a 16 anys. Els menors de 5 anys tenen l’entrada gratuïta. Inclou l’entrada al jaciment, la visita i un aperitiu.

Cal fer reserva prèvia al telèfon 977 25 15 15 o a mnat@gencat.cat
Mònica Borrell, directora de l'MNAT
Mònica Borrell, directora del MNAT
Mònica Borrell, directora del MNAT
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla