Notícies
03 de febrer del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla presenta al·legacions al projecte de col·lector que ha de portar les aigües residuals de Mas d’Enric fins Altafulla
L’alcalde es reunirà en les properes setmanes amb el departament de Territori de la Generalitat per tractar la problemàtica
L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat al·legacions al projecte del col·lector que ha de portar les aigües residuals del nou centre penitenciari Mas d’Enric del Catllar fins la depuradora d’Altafulla.
D’una banda, ha sol·licitat l’ús del que es coneix com a col·lector verd, que expulsa les aigües per la xarxa de clavegueram pràcticament netes; i de l’altra, un canvi del traçat que permeti una evacuació apropiada d’aquestes aigües.

El projecte de la nova presó preveia la construcció d’una depuradora que donés resposta a les seves necessitats específiques. Una previsió, però, que finalment no es durà a terme.

El batlle, Fèlix Alonso, ha explicat que actualment el col·lector, que s’aprofita per connectar gairebé totes les urbanitzacions del Catllar, deixa anar les aigües residuals a través de la xarxa de clavegueram des de baix, les fa pujar per la muntanya, pel cementiri del Catllar, i pel riu Gaià -unes clavegueres que passen per sota de la llera del riu, un fet que, segons Alonso, prohibeix la normativa europea. El recorregut acaba a l’estació de bombeig que s’ubica a Altafulla. Una estació que, sobretot a l’estiu, està desbordada, i deixa anar tota la brutícia que canalitza. Un fet que des de l’Ajuntament ja han denunciat en diverses ocasions.

L’alcalde altafullenc denuncia que “és evident que si hi ha un increment del cabal amb la posada en marxa de la nova presó, encara hi haurà més problemes”. En aquest sentit sol·liciten que es modifiqui el recorregut de la xarxa de clavegueram aprofitant les obres, i que se solucionin els problemes tècnics per evitar el desbordament.

L’Ajuntament es reunirà en les properes setmanes amb el departament de Territori de la Generalitat per tractar la problemàtica.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla