Notícies
Foto: Terres del Gaià
03 de maig del 2017
Més d’un centenar de persones recorren la VIII Marxa per les Terres del Gaià
El patrimoni fluvial del riu ha centrat la vessant més reivindicativa de la iniciativa, que ha tornat a sortir de Santa Coloma de Queralt per finalitzar a la desembocadura
Entitats mediambientals, administracions i persones a títol individual s’han citat aquest cap de setmana en una nova convocatòria de la Marxa per les Terres del Gaià. La vuitena edició de la iniciativa, que ha tornat a desenvolupar-se en tres etapes, amb sortida a Santa Coloma de Queralt i arribada a la desembocadura. El recorregut també ha fet parada a Santa Perpètua de Gaià, a Querol, al Pont d’Armentera, a Vila-rodona, a Vilabella, al Catllar, i a la Riera de Gaià. Al llarg d’aquestes tres jornades, hi han pres part més d’un centenar de persones. Una xifra per la qual des de l’organització es mostren més que satisfets. Un dels responsables, el naturalista Hèctor Hernàndez, ha destacat el fet que “molta gent repeteixi i que s’hi sumin noves incorporacions, així com les activitats que s’han programat a banda de caminar”. Enguany el recorregut ha inclòs una visita al Molí Paperer de Seguer.

Més enllà de gaudir del medi ambient, de l’oci i de la cultura, la vuitena edició de la marxa tampoc ha passat per alt la seva vessant reivindicativa. Tant els tradicionals parlaments a la Font de les Canelles com les intervencions a la desembocadura al final del recorregut, han posat sobre la taula el patrimoni fluvial del riu arran de la gaianada de finals del 2015, que va posar al descobert antigues rescloses i sèquies fins el moment desconegudes.

A nivell de reivindicacions, l’edició d’enguany també ha servit per fomentar la conscienciació i la implicació dels ajuntaments.

Després d’aquesta nova edició de la marxa, les entitats mediambientals ja pensen en la campanya ‘Let’s clean up Europe!’ d’aquest mes de maig, que es durà a terme en diferents punts del riu.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de l'organització
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de l'organització
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de l'organització
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla