Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
16 de febrer del 2017
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Altafulla participen a la TARRACOnada
Un projecte pilot perquè els estudiants coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació
Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut d’Altafulla participen aquest dijous a la TARRACOnada, un projecte pilot perquè els estudiants de les comarques tarragonines coneguin la ciutat de Tarragona mitjançant la tecnologia mòbil i la georeferenciació.

Es tracta d’un projecte col•laboratiu, multicompetencial i interdisciplinar que gira al voltant del programa mSchools i el Mobil History Map (MHM), impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. La iniciativa va aparèixer per l’Equip Lacenet que ja va dur a terme altres activitats similars a Espanya.

Els alumnes de primària, secundària i batxillerat que hi participa, acompanyat pel professor i mitjançant un joc, aprendran a moure’s per la ciutat i la descobriran. Un cop allí, es desplaçaran a cinc punts d’interès que fan referència a monuments, espais culturals o de lleure, on duran a terme diferents activitats didàctiques amb enigmes i una activitat de robòtica que penjaran a les xarxes amb les etiquetes #WMCP17 i #TARRACOnada #WMCPTGN17.

Els altafullencs, acompanyats de la seva tutora Júlia Llurba, hauran d’utilitzar tant mitjans clàssics com mapes com les darreres tecnologies basades en codis QR o realitat virtual, per tal de crear una ruta determinada.

Gràcies a aquesta experiència, els alumnes dels diversos instituts aprendran a utilitzar les tecnologies, conèixer els indrets més característics de Tarragona i gaudiran d’activitats didàctiques.

Aquest projecte es desenvolupa a diverses ciutats de l’Estat, coincidint amb la celebració del BCN Mobile World Congress. L’activitat es desenvoluparà simultàniament als centres de primària i secundària del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i Baix Penedès.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla