Notícies
Foto: Martorell.cat
16 de febrer del 2017
Altafulla se suma al clam local d’omplir els carrers aquest dissabte per reclamar a l’Estat que obri les fronteres als refugiats
Alcaldes i alcaldesses s’han concentrat aquest dimecres a Barcelona per reiterar la seva voluntat d’acollir i per recriminar l’actitud “vergonyosa” dels estats i d’Europa
El món local ha fet aquest dimecres una crida a omplir els carrers de Barcelona el proper dissabte per reclamar a l’Estat que obri les fronteres i permeti l’acollida dels refugiats.

En un acte al costat del Memorial Ciutat Refugi de la capital catalana, un comptador al costat del mar que mostra les persones que han mort al Mediterrani, alcaldes i alcaldesses han reiterat la seva voluntat d’acollir i han recriminat l’actitud “vergonyosa” dels estats i d’Europa.

La concentració ha estat convocada per l’associació ‘Casa Nostra, Casa Vostra’. Els manifestants han criticat que l’Estat espanyol es va comprometre a acollir 15.000 refugiats i no n’han arribat ni un miler.

Tot i que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, no ha pogut assistir a la convocatòria per motius d’agenda, ha assegurat que “Altafulla se suma al clam”. S’ha mostrat “a disposició del govern de Catalunya i de l’Estat perquè ens diguin què hem de fer, i com ho hem de fer”.

De fet, durant la sessió plenària del passat mes de gener, l’Ajuntament d’Altafulla es va adherir a la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, una iniciativa que té per objectiu denunciar la situació que viuen les persones refugiades, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania, i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida real i efectiva.

Al municipi, no només l’Ajuntament dedica els seus esforços a les persones refugiades. Un grup de veïns i veïnes fa mesos que treballa en aquest àmbit, i des d’aquest mes de gener ja funciona com a entitat oficial sota el nom d’Activistes Altafulla. Durant les festes de Nadal ja va recollir fons econòmics per l’ong ProActiva Open Arms; i la intenció és tornar a sortir al carrer per Setmana Santa.

L’entitat donarà el seu suport aquest dissabte 18 de febrer a la manifestació ‘Prou excuses. Acollim ara’, impulsada també des de l’associació ‘Casa Nostra, Casa Vostra’. La marxa sortirà a les 4 de la tarda de la plaça Urquinaona i finalitzarà al Passeig Marítim.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426