Notícies
24 de novembre del 2016
El ‘Pla de competitivitat del peix blau a Catalunya’ fa un pas endavant
El govern s'ha reunit amb el sector en una jornada de treball on s'han presentat les conclusions de l'estudi sobre les estratègies de futur
La posada en marxa del ‘Pla de competitivitat del peix blau a Catalunya’ és un dels compromisos que el Govern va adquirir amb el sector per fer front a la crisi de preus i captures que es va registrar a començament d’aquest 2016. En compliment d’aquest compromís, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del departament d’Agricultura va encarregar a l’empresa AZTI-Tecnalia l’elaboració d’un estudi que proposés mesures per garantir la viabilitat de la flota pesquera mitjançant la millora de la comercialització del peix blau.

Les conclusions d’aquest estudi s’han presentat aquest dimecres en el decurs d’una jornada de treball, convocada a la seu del departament d’Agricultura, que ha servit perquè Administració i sector consensuïn les línies d’actuació dirigides a millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector.

La reunió, presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha aplegat pescadors de la flota d’encerclament, patrons de les confraries de pescadors amb aquesta flota i les federacions territorials de pesca.

Aquest estudi ha de servir per avançar en el ‘Pla de millora de la competitivitat del sector’ i per guiar la utilització dels recursos econòmics del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) durant els propers anys i orientar-la cap a la comercialització.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426