Notícies
20 de juny del 2016
El xamanisme i la representació de la vida de la Xoixeta són les principals novetats de la 16a Nit de Bruixes d’Altafulla
La mostra esotèrica i artesana es desenvoluparà divendres 24 i dissabte 25 pels carrers i les places de la Vila Closa amb una seixantena de parades
Les bruixes i els bruixots prendran el protagonisme a Altafulla una vegada més aquest cap de setmana en el marc de la 16a edició de la Nit de Bruixes. Per cinquè any consecutiu la festivitat es durà a terme al llarg de dos dies, divendres 24 i dissabte 25, amb un ampli programa carregat d’activitats i novetats relacionades amb el món esotèric i místic. La presentació ha tingut lloc aquest matí a la plaça del Pou, i ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés; el coordinador de la mostra, Diego Spano, i una representant de “Chamanismo para todos”, Raquel González.

Com és habitual, l’esdeveniment donarà el tret de sortida amb la inauguració, en què participaran les autoritats municipals, a les 18h de divendres, amb l’obertura de la mostra d’oficis i del mercat encantat al nucli històric. Els actes d’ambdós dies de mostra, que tindran lloc a la Vila Closa del municipi, s’allargaran fins a la mitjanit.

La Nit de Bruixes és un esdeveniment de caire marcadament esotèric i místic, seguint la voluntat del consistori per mantenir l’esperit original de la festivitat. I és que des de fa cinc anys, la Nit de Bruixes és organitzada i gestionada directament per l’Ajuntament d’Altafulla.

Com a principals novetats d’aquesta nova edició, es comptarà amb la col·laboració del col·lectiu “Chamanismo para todos”, que oferirà una xerrada i un ritual de Sant Joan a la plaça del Pou, basat amb l’aigua enlloc del foc; al Passatge de Santa Teresa, es representarà com vivia la Xoixeta, la bruixa més popular d’Altafulla. També és novetat el canvi d’emplaçament de les parades d’alimentació que, en lloc d’ubicar-se enmig de la mostra com en les passades edicions, passen a situar-se a la gespa de l’entorn del Castell d’Altafulla.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha explicat que durant aquests dos dies “Altafulla ofereix una imatge de qualitat on més de 8.000 persones omplen els carrers i les places de la Vila Closa”. I ha afegit: “No busquem la quantitat sinó la qualitat dels paradistes, ja que el que volem és que la gent que ens visiti marxi convençuda que a Altafulla troben un tret diferencial de la resta de poblacions, com és el cas d’aquesta mostra”.

En aquest sentit, seran una seixantena de parades d’artesans amb productes tan diversos com minerals, llibres, encens, gàbies energètiques, perfums, roba, bijuteria, ceràmica… Pere Gomés ha assegurat que “el 30% de cada parada estarà orientat al món de la bruixeria” i ha destacat les bruixetes que rebran i guiaran als visitants, les mostres d’oficis que es podran veure i els entreteniments destinats als infants.

Entre les diferents activitats que es duran a terme destaquen rituals, cercaviles, tallers infantils, corrúpies, xerrades, espectacles, contacontes, mercat esotèric i artesà, embruixos i judicis, entre d’altres.

Tant divendres (Flores en el mar) com dissabte (Mhaler Trio), a les escales de la Placeta, la música i la màgia amenitzaran la Nit de Bruixes durant tota la fira, i a la gespa del Castell, la dansa, de Rosa Negra, prendrà el protagonisme. Per tercer any consecutiu i amb la col·laboració d’Altafulla Bloc, s’organitzarà el concurs infantil de fotografia (dissabte), adreçat a joves d’entre 5 i 13 anys.

I com no podia ser d’una altra manera, ens visitaran, també dissabte, els Gegants d’Altafulla amb els seus embruixats balls. Per entrar en bon peu en el ritual de cloenda hi haurà rom cremat per a tothom.
Pere Gomés, regidor de Turisme
Diego Spano, coordinador de la Nit de Bruixes
Raquel González, representant de 'Chamanismo para todos'
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla