Notícies
07 de juny del 2016
La Societat de Caçadors La Coma posa a punt aquest dimecres la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla per garantir un estiu sense incendis
Els treballs es duen a terme a través d’un conveni que l’Ajuntament va signar amb l’entitat a finals del 2013
La Societat de Caçadors La Coma posarà en marxa aquest dimecres les tasques de neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla. Uns treballs que es duen a terme a través d’un conveni que l’Ajuntament va signar amb l’entitat a finals del 2013 sota el lema ‘El foc s’ha d’apagar a l’hivern, i no a l’estiu’.

L’objectiu és prevenir el risc d’incendis en una zona boscosa i mantenir en bon estat els camins i tallafocs que hi ha en el que esdevé el pulmó verd del municipi. Els treballs se centren, principalment, en la neteja del sotabosc, els tallafocs, i els camins. Unes actuacions que esdevenen molt importants a l’hora de prevenir incendis i d’altres situacions greus que es deriven del foc.

L’estudi arran del qual es va establir el conveni de col·laboració entre ambdues entitats ara fa tres anys va ser elaborat per tècnics municipals, membres de la societat, bombers, i un enginyer agrònom. Aquests, segons ha explicat el president de la Societat de Caçadors La Coma, Gerard Recasens, en una entrevista a aquesta casa dins del programa 'La tarda', van establir diferents aspectes coma ara la franja de seguretat, l’estudi dels vents, o l’accés dels bombers, entre d’altres.

L’actuació consisteix en una estassada selectiva del sotabosc, posant especial èmfasi en la zona perimetral propera als habitatges adjacents, en els vials de comunicació i en els camins interiors al bosc. El perímetre de la zona en qüestió és de 200 hectàrees.

Habitualment, aquests treballs es realitzaven a principis d’any. En aquesta ocasió, però, la Societat de Caçadors La Coma ha decidit “esperar una mica més per tal d’evitar que hi tornés a créixer la vegetació abans de l’estiu”. L’entitat ha estat en contacte amb els agents forestals per poder actuar tot just abans que es prohibeixi l’entrada de maquinària a la muntanya per perill d’incendi.

La resta de l’any, les tasques de manteniment van a càrrec de la Brigada Municipal.
Gerard Recasens, president de la Societat de Caçadors La Coma
Gerard Recasens, president de la Societat de Caçadors La Coma
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla