Notícies
06 de juny del 2016
La platja d’Altafulla obté una qualitat de l’aigua ‘excel·lent’ en el primer mostreig de l’ACA
Al Baix Gaià també han rebut aquesta qualificació les aigües de Torredembarra, Creixell, i Roda de Berà
Els resultats del primer mostreig de la temporada de bany 2016 del Pla de Vigilància de la qualitat de platges que realitza l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) posen de manifest el bon estat de les platges catalanes. Aquests primers controls es van realitzar el passat 30 de maig, i de les 252 platges analitzades, el 99,6% van obtenir la qualitat d’excel·lent. 87 pertanyen al litoral gironí, 82 al de Barcelona i 82 a la demarcació de Tarragona. Entre aquestes últimes, en destaca la platja d’Altafulla, que també ha rebut la qualificació d’excel·lent. La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha recordat que “complim amb la normativa, tant a nivell de qualitat de l’aigua, com a nivell de neteja i de serveis”.

Al Baix Gaià també han rebut aquesta qualificació les aigües de Torredembarra, Creixell, i Roda de Berà.

En els controls analítics s’examina la qualitat de l’aigua i es mesuren els indicadors microbiològics escherichia coli i Enterococs intestinals que permeten saber si hi pot haver contaminació fecal a l’aigua. En casos d’afectació de la qualitat s’investiguen les possibles causes, s’informa als ajuntaments de les zones de bany implicades, i s’efectuen controls analítics de seguiment fins comprovar que la qualitat s’ha restablert.

Les mitjanes de les temperatures de l’aigua registrades durant la primera quinzena de control han oscil·lat entre els 16,3 i els 20 graus centígrads. Les mesures s’efectuen durant les inspeccions a les platges entre les 7 del matí i les 2 del migdia.

Per contra, val a dir a nivell del Baix Gaià també que la setena edició de l'informe Global Silmar que valora la qualitat dels ecosistemes del fons marins del litoral català ha suspès en l'edició d'aquest any el municipi de Torredembarra. El deteriorament del fons marí es deu bàsicament a la irrupció de l'alga invasora 'Caulerpa Cylindracea' que ha colonitzat l'ecosistema marí del municipi. També s'afegeix, segons l’informe, una mala gestió de l'Ajuntament de la ciutat que en les temporades d'estiu netegen les platges escombrant les restes de 'posidònia' que són les que quan arriben els temporals eviten que les onades s'emportin la sorra de la platja.

També ha suspès Badalona, i els municipis que han obtingut millor nota per la qualitat del fons han estat Sant Feliu de Guíxols, L'Ametlla de Mar i Mataró.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426