Notícies
Foto: Gepec
01 de juny del 2016
Les escoles El Roquissar i La Portalada d’Altafulla participen en la Trobada d’Escoles Verdes de Tarragona
La jornada s’ha celebrat aquest dimarts a Torredembarra, i hi han pres part 24 centres de primària de les comarques del Tarragonès i l’Alt Camp
Les escoles El Roquissar i La Portalada d’Altafulla han participat aquest dimarts a Torredembarra en la Trobada d’Escoles Verdes de Tarragona. Hi han pres part tres alumnes del Roquissar, acompanyats d’una mestra; i dos alumnes i el director de La Portalada.

La trobada ha reunit 24 centres de primària de les comarques del Tarragonès i l’Alt Camp a la Sala Cal Maiam i al Patronat Antoni Roig. Més de 90 persones, entre professors i estudiants, que s’han reunit per compartir experiències, propostes i idees, amb la voluntat de millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles verdes, i per extensió, al seu entorn més proper.

Durant el matí han conegut mitjançant diferents grups de treball experiències tant del territori com d’alguns centres i ponents de fora. Després de dinar s’ha realitzat una acció conjunta a l’Espai Natural dels Muntanyans.

Enguany, l’eix conductor de la Trobada d’Intercanvi ha estat la Participació al centre educatiu, un dels pilars fonamentals dels centres del programa, que promouen la participació activa de tota la comunitat educativa – mestres, alumnes i famílies – com a eina fonamental per educar futurs ciutadans crítics, actius i compromesos que siguin capaços de transformar la societat i donar resposta als actuals i futurs reptes ambientals.

Aquestes Jornades d’Intercanvi Territorial estan organitzades per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col·laboració del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Actualment a Catalunya hi ha 640 centres que formen la Xarxa d’Escoles Verdes i a la demarcació de Tarragona ja en són 143, entre elles les escoles El Roquissar i La Portalada d’Altafulla.

La d’aquest dimarts a Torredembarra esdevé una de les onze trobades que enguany es realitzaran a tot el territori català.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla