Notícies
Foto: Proactiva Open Arms
24 de maig del 2016
Catalunya acollirà deu dels primers vint refugiats que arriben avui a l'Estat Espanyol procedents de Grècia
Altafulla celebrarà una jornada solidària el proper 2 de juliol. L’Ajuntament s’ha mostrat “disposat a acollir refugiats dins de les seves possibilitats”
El ministre de l'Interior en funcions del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que aquest dimarts arribaran a l'Estat Espanyol els primers 20 refugiats procedents de Grècia. Una vegada a Madrid, una desena d'aquests refugiats aniran a Catalunya, tot i que Fernández Díaz no ha volgut especificar els emplaçaments, per tal facilitar el procés d'assentament i integració.

A aquest primer grup de vint persones els seguiran 44 que arribaran el 30 de maig, i 19 més l'1de juny. Són en total 83 dels 150 refugiats que seran traslladats a Espanya des del país hel·lè. Els 67 restants s'espera que arribin al nostre país abans que finalitzi el proper mes de juny.

A aquest primer contingent s'afegeixen 32 persones més procedents d'Itàlia. Formen part d'un grup de 50, dels quals 18 –molts d'ells eritreus- ja es troben a l'Estat Espanyol des del desembre del 2015 en el marc d'un projecte pilot.

Entre uns i altres contingents, està previst que arribin fins a finals de juny unes 586 persones.
Segons dades d'Interior, Espanya és el quart país europeu que reubica més refugiats assumint l'11,8% del total de 1.683 persones que estan en el procés per poder ser acollits.

Altafulla celebrarà una jornada en favor dels refugiats el proper 2 de juliol. Més enllà de les activitats que tinguin cabuda en aquesta cita solidària, l’Ajuntament s’ha mostrat en tot moment “disposat a acollir refugiats dins de les seves possibilitats”.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla