Notícies
12 de maig del 2016
El taller de cuina dolça dedicat a la garrofa s’ajorna fins el proper dimecres 18 de maig
L’Ajuntament s’ha vist obligat a aplaçar-lo a causa d’una incidència amb el forn. La sessió de cuina salada ha estat molt ben rebuda pels restauradors
El taller de cuina dolça dedicat a la garrofa que havia de celebrar-se aquest dimarts a les instal·lacions de la llar d’infants Hort de Pau d’Altafulla s’ha hagut d’ajornar a causa d’una incidència amb el forn. El regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament, Jaume Sánchez, ha explicat als micròfons d’aquesta casa que “s’han vist obligats a suspendre’l donat que el pastisser responsable de la sessió, Marc Balaguer, requeria del forn en la majoria de les seves elaboracions”. El taller, però, ja té una nova data prevista, el proper dimecres 18 de maig a les 5 de la tarda a la llar d’infants.

El que sí que es va poder celebrar a principis d’aquest mes de maig va ser el taller de cuina salada, també basat en la farina de garrofa, de la mà del prestigiós cuiner Juanjo Roda. Una sessió que el regidor reconeix “va ser tot un èxit”, amb la participació d’una divuitena de persones provinents d’una desena de restaurants del municipi. Els assistents van poder elaborar diferents plats com ara pa de garrofa, pasta fresca, pasta de bunyol, salsa pel marisc, arròs perfumat, i rostit a la catalana.

Jaume Sánchez ha destacat la predisposició dels participants, a qui ha vist “molt encuriosits i atrevits traduint la cuina de la garrofa a les seves cuines”.

La voluntat d’aquests dos cursos és donar a conèixer entre els cuiners i els propietaris d’establiments del municipi les possibilitats culinàries d’aquest ingredient, que es convertirà enguany en el fil conductor de les Jornades Gastronòmiques de Tardor.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades