Notícies
Foto: Ball del Sant Crist
26 d'abril del 2016
Més de 600 persones assisteixen a la representació del Ball Parlat del Sant Crist a Montserrat
Aquesta funció especial de l’espectacle dóna pas al tret d’inici oficial de la temporada, el proper diumenge 1 de maig
Més de 600 persones han assistit a la representació del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó que aquest passat diumenge a la tarda ha tingut lloc a la basílica del Monestir de Montserrat. Una xifra d’espectadors “molt important i per estar molt contents”, segons l’organització, i que “demostra que es treballa en la línia correcta per contribuir en la difusió de la cultura popular”.

Una funció especial a la qual van assistir Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat; Quim Nin, Secretari General de Presidència; Cèsar Puig, Secretari General d’Interior; i Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

La direcció artística de l’espectacle d’arrels medievals també s’ha mostrat satisfeta per l’alta assistència de públic en una tarda de diumenge en què “el Ball es representava en un format diferent de com es concep a dia d’avui”. En aquest sentit, Raimon Casals, Mestre del Ball, ha explicat que “la posada en escena del ball parlat a l’antiga ha permès que l’espectador descobreixi l’essència principal de la funció i aquest mes de maig pugui tornar a veure l’espectacle en un altre context i forma”.

Per la seva banda, Joan Boronat, president de l’Associació Ball del Sant Crist, ha manifestat que “s’han complert les expectatives inicials del repte que significava per a tothom escenificar l’obra fora de casa”. Boronat ha afegit que “aquest ha estat un esdeveniment històric i que dota de prestigi el Ball”, i ha sentenciat que “la representació a Montserrat és molt motivadora per encarar la temporada”.

Un calendari de funcions que s’inicia aquest proper diumenge 1 de maig en el marc de la Festa Major de Salomó. La representació, declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, es podrà veure també els dies 8, 15 i 22 de maig al temple parroquial de la localitat.
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla