Notícies
26 d'abril del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla no demanarà cap préstec pel projecte de Via Augusta gràcies a un superàvit de més de 2'5 MEUR
El deute viu és del 4,74%, una xifra que situa el consistori entre un dels més sanejats de tot l’Estat espanyol
L’Ajuntament d’Altafulla ha liquidat el pressupost general de l’exercici 2015 amb un superàvit de 2.634.110,03 €, xifra que es pot traduir en les inversions i altres despeses que pot executar el consistori per aquest exercici 2016. L’equip de govern, format per Alternativa Altafulla i Convergència Democràtica de Catalunya, es mostra “molt satisfet” per aquestes dades, i ha deixat clar que “demostrem que som capaços de no aturar-nos en desenvolupar projectes, i al mateix temps, som prudents i responsables a l’hora de controlar la despesa”. En aquest sentit, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha avançat que “amb aquestes bones xifres a les mans podrem finançar l’obra de la Via Augusta amb recursos propis, sense la necessitat de demanar cap préstec”.
Pel que fa a aquest romanent de tresoreria positiu, cal destacar que el total se situa en els 3.097.225, 86 €, dels quals 463.115,83 € ja estan assignats com a despeses amb finançament finalista, fet que dóna com a resultat els més de dos milions sis-cents mil euros com a superàvit per a inversions i altres despeses.

Una altra dada que destaca, en aquest cas, el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés, és “el deute viu de l’Ajuntament d’Altafulla que se situa en el 4,74%, percentatge que el posiciona entre una de les administracions més sanejades de tot l’Estat espanyol”, molt per sota del 75 % que marca l’Estat, fet que permet que, en cas que l’Ajuntament d’Altafulla volgués endeutar-se amb operacions de préstec, no seria necessària l’autorització prèvia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. El deute s’ha reduït des del 2011 en més de 20 punts. Llavors se situava en el 23,97 %.

En aquesta línia, i en el supòsit que no es demani cap préstec aquest any, que tot apunta que sigui així, aquest percentatge disminuirà a 31 de desembre de 2016, i per tant, podríem concloure que l'Ajuntament d’Altafulla gaudeix d’una molt bona salut econòmica i financera. Fèlix Alonso ha subratllat aquesta xifra “perquè això demostra fets, i no paraules, que el nostre consistori és autosuficient, que complim amb tots els objectius que marca la llei com són l’estabilitat pressupostària, la regla de despeses, el volum d'endeutament, i l'estalvi net positiu”.

L’alcalde d’Altafulla també ha subratllat que amb això es pot seguir garantint els serveis bàsics del municipi, incrementar les ajudes i els serveis socials, millorar els parcs infantils de la vila i posar en funcionament diferents projectes per revitalitzar diversos barris com la Vila Closa, els Munts, Brises del Mar i el Barri Marítim.
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla